Komentara: 8
Pregleda: 4366

Stipendija "Svetlana S. Simić" za maturanta Gimnazije

05.05.2020. u 11:59h
Izvor: Subotica.com
Humanitarno udruženje "Svetlana S. Simić" dodeljuje jednoročnu stipendiju u iznosu od 60.000 dinara učeniku četvrtog razreda Gimnazije "Svetozar Marković" sa fokusom na humanitarni rad. Konkurs će biti otvoren od 25. maja do 25. jula, a rezultati će biti objavljeni 8. avgusta.
Stipendija "Svetlana S. Simić" za maturanta Gimnazije

Za učešće na konkursu, zainteresovani učenici treba da podnesu potvrdu iz škole, da imaju prosek iznad 3,5 u četvrtom razredu Gimnazije (vrlo dobar i odličan uspeh) i da prilože skeniranu diplomu trećeg razreda.

Potrebno je da sastave motivaciono pismo u Word formatu dužine do 500 reči, u kojem detaljno obrazlažu zašto bi stipendija trebalo da bude dodeljena baš njima, kao i dalje planove za studiranje. Uz to, potrebno je i da prilože preporuke dva profesora Gimnazije, uključujući i njihov imejl kontakt. Profesori će biti kontaktirani imejlom, a u preporuci treba da napišu zašto bi dotični učenik trebalo da dobije stipendiju.

Učenici treba da podnesu i potvrdu o humanitarnom radu, odnosno pismo od predsednika udruženja/organizacije u kojoj su volontirali. Potvrda treba da sadrži imejl kontakt, poziciju osobe koja je izdala potvrdu, ime udruženja/organizacije i adresu. Bodovanje za ovu kategoriju biće bazirano na broju sati provedenih volontirajući.

U slučaju da su iz socijalno ugrožene porodice, učenici treba da prilože i potvrdu iz socijalne službe, a ukoliko su iz porodice u kojoj je samo jedan roditelj zaposlen, treba da podnesu i radni izvještaj o primanju roditelja, potvrdu o tromesečnom primanju ili ako su oba roditelja zaposlena, da prilože radni izvještaj od oba roditelja.

Sve neophodne dokumente učenici treba da pošalju na adresu hum.udr.sss@gmail.com u jednom imejlu. Molbe u kojima nedostaje neophodna dokumentacija ili su nepotpune, neće biti prihvaćene i učenik neće imati priliku da prilozi dokumente naknadno. Priložene molbe pregledaće komisija koju čine članovi Humanitarnog udruženja "Svetlana S. Simić", a dobitnik će biti obavešten u roku.

Humanitarno udruženje "Svetlana S. Simić“ osnovano je 1. novembra 2019. godine u čast i sećanje na život i rad profesorke Simić, s ciljem da dodeljuje stipendije učenicima Gimnazije "Svetozar Marković" koje će se finansirati donacijama, ujedno promovišući humanitarni rad. Za života, prof. Simić se bavila humanitarnim radom i bila je aktivni član subotičkog društva. Kao profesor nemačkog jezika, većinu radnog veka provela je u subotičkoj Gimnaziji, poslala je u svet mnoge đake koji se i danas rado sećaju njenog lika i dela. Reči hvale imaju naročito učenici kojima je bila razredni starešina.

- Profesorka Simić je bila veliki čovek, humanitarac. Pomagala je često i nesebično, o čemu nikad nije govorila. Sve što je radila, radila je vodeći se srcem, nesebično i požrtvovano. Bila je uvek spremna da pomogne, svojom brigom i pažnjom dotakla je mnoge ljude - kažu iz Udruženja koje su osnovali Miroslav Rašević i Željka Šikman Udovičić, kojima je prof. Simić bila razredni starešina, te Aleksandar Dimitrijević, nećak profesorke kog je čuvala po odlasku u penziju i neizmerno volela.

Više informacija o stipendiji možete pronaći na Fejsbuk stranici Udruženja, a sva pitanja možete poslati na imejl adresu hum.udr.sss@gmail.com.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 4366

Povezana vest

Povezane teme

gimnazija subotica

gimnazija svetozar marković

subotička gimnazija

dodela stipendija

konkurs za dodelu stipendija

maturanti gimnazije

stipendiranje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.