Komentara: 5
Pregleda: 4920

Stiže pokretni mamograf, od sutra prijavljivanje za preglede

06.06.2022. u 14:57h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući mobilnom mamografu, koji će biti stacioniran u Bajmoku, od sredine jula počinju preventivni pregledi, a sve zainteresovane sugrađanke mogu se za pregled prijaviti već od sutra.
Stiže pokretni mamograf, od sutra prijavljivanje za preglede

Nakon više od dve godine, Subotičanke će, od sredine narednog meseca, ponovo imati priliku da obave preventivni mamografski pregled. Pokretni mamograf biće postavljen u naselju Bajmok. Za pregled se sve zaiteresovane žene mogu prijaviti već od sutra.

- Za pregled mogu da se prijave žene starije od 41 godinu, nije potreban uput lekara niti zdravstvena knjižica. Preventivni mamografski pregled moguće je zakazati na šalteru kod izabranog lekara, kao i na brojeve telefona 065/9185600 i 024/552791. Iako je mamograf prvenstveno namenjen meštanima iz ruralnih delova, odnosno Bajmoka i okoline, sve žene koje iskažu želju za ovom vrstom preventivnog pregleda, bez obzira u kom delu grada žive, dobiće svoj termin. Prilikom zakazivanja pregleda od podataka je, osim imena i prezimena, potreban i jedinstveni matični broj, kao i ime izabranog lekara - objašnjava dr Mihaela Budimski Soldat, PR Doma zdravlja.

Stiže pokretni mamograf, od sutra prijavljivanje za preglede

DOMU ZDRAVLJA NEDOSTAJE JOŠ 13 LEKARA OPŠTE PRAKSE - Konkurs za lekare je stalno otvoren. Do skora nam je nedostajalo čak 17 lekara, uspeli smo taj broj da smanjimo na 13, ali to je još uvek veliki broj onih koji nedostaju. Kako je krenula i sezona godišnjih odmora došlo je do velikog opterećenja lekara po ambulantama, a u pojedinim ambulantama radi samo po jedan lekar.

U Dečjem dispanzeru su počeli sistematski pregledi za upis dece u vrtić, a iz Doma zdravlja apeluju na roditelje da ne čekaju septembar, već da tokom leta odvedu dete na pregled kod izabranog pedijatra kako se, krajem avgusta, ne bi stvarale bespotrebne gužve.

- Za razliku od potvrda koje roditelji dece koja već pohađaju vrtić pribavljaju nakon preležanih infekcija, ova potrvrda za polazak u vrtić je trajna. Nema potrebe da se čeka septembar, već je najbolje da roditelji sada zakažu pregled kod izabranog pedijatra i dobiju potvrdu za polazak deteta u vrtić. 

Tokom vikenda u Službi hitne medicinske pomoći je bilo mirno, a ekipe su imale oko 30 izlazaka na teren.

- Najčešće su nam se javljali kardiološki pacijenti sa povišenim krvnim pritiskom, a bilo je i reanimacija. Tokom vikenda nismo imali transpotrte pacijenata na Institut za kardiovaskularne bolesti. 

Stiže pokretni mamograf, od sutra prijavljivanje za pregledeIz Doma zdravlja podsećaju da pacijenti sa povišenom temperaturom, gušoboljom i drugim respiratornim problemima treba da se jave u Respiratornu ambulantu u Harambašićevoj ulici, koja radi do 17h.

- Dnevno u ovoj ambulanti bude do 30 pregleda, a 5 do 10 pacijenata bude pozitivno testirano. Retki su slučajevi pacijenata koji zahtevaju hospitalni tretman. Vakcinalni punkt je u ambulanti u Ulici Petefi Šandora broj 7, a građani se mogu vakcinisati radnim danima od 7 do 13h. Dostupne su Fajzer i Sinopharm vakcine - zaključuju iz Doma zdravlja. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 5
Pregleda: 4920
Povezane teme

hitna pomoć

dom zdravlja subotica

mamograf

dečiji dispanzer

hitna medicinska pomoć

mamografija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.