Komentara: 10
Pregleda: 6331

Stižu prve domaće lubenice

10.07.2023. u 12:52h
Izvor: Subotica.com
Sezona prodaje lubenica počela je pre mesec dana, a Subotičani još uvek pazare one uvozne, iz Grčke. Kako objašnjavaju prodavci na dobro poznatim lokacijama u gradu, domaći bostan stiže narednih dana pa će i cena iz nedelje u nedelju padati.
Stižu prve domaće lubenice

Prošle godine u ovo doba uveliko se prodavao domaći bostan, ali sada su u ponudi još uvek lubenice iz Grčke koje koštaju od 100 do 120 dinara po kilogramu. Kako najavljuju prodavci, u narednim danima uvoznu lubenicu zameniće domaća koja će moći da se pazari po nižoj ceni.

- Mogao sam da ponudim domaću lubenicu i nešto ranije, ali ona još uvek nije bila dovoljno zrela. Međutim, već krajem nedelje ću početi da prodajem one iz okoline Šapca, odnosno iz Platičeva koje je poznato po lubenicama. Tamo sazrevaju ranije, a nešto kasnije će pristići i bostan iz Vojvodine, odnosno iz mesta Deronje, Despotovo i Silbaš - priča jedan prodavac i dodaje da iako prodaja ide, očekuje da će po pristizanju domaće lubenice kupaca biti još više - Lubenica iz Grčke je slatka i kvalitetna pa je ljudi kupuju, ali ne može svako da priušti, tako da verujem da će kada stignu domaće  biti i znatno više kupaca.

Stižu prve domaće lubeniceOsim  kod ovog prodavca, čiji kamion je parkiran kod "Minerve", dinje i lubenice Subotičani mogu pazariti na još trideset lokacija u gradu.

JKP "Subotičke pijace" i ove godine sprovelo je javno nadmetanje za izdavanje lokacija za sezonsku prodaju voća i povrća tokom leta. Pravo učešća imala su lica koja su registrovana kod Agencije za privredne registre, kao i lica koja imaju potvrdu o aktivnom statusu u Registru poljoprivrednih gazdinstava. Od preko 50 ponuđenih lokacija, izdato je oko 30 lokacija u gradskim i prigradskim mesnim zajednicama - objašnjava Josipa Vojnić Tunić iz JKP "Subotičke pijace".

Pojačana kontrola prodaje lako kvarljivih namirnica na pijacama tokom leta

Domaći bostan građani će moći da pazare do kraja avgusta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 1 nedelju
Komentara: 10
Pregleda: 6331
Povezane teme

jkp subotičke pijace

lubenice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.