Komentara: 0
Pregleda: 1267

Stop agresiji!

02.02.2010. u 09:47h
Izvor: RTV Yueco
Stop agresiji!

U projektu pod nazivom ‘’Stop agresiji“ koji je održan u Osnovnoj školi “Majšanski put” učestvovalo je pet osnovnih škola iz Subotice. Na konkursu kratkih filmova koji je imao za cilj da aktivno uključi decu u iskorenjivanje nasilnog ponašanja u školama kao najbolji, izabran je film učenika Osnovne škole “Sonja Marinković”. Nagrađeni film dobiće profesionalnu obradu i pravo prikazivanja na našoj televiziji.

Od ukupno 8 filmova iz 5 subotičkih osnovnih škola koje su učestvovale na konkursu žiri je doneo odluku da prva nagrada pripadne filmu učenika 7. razreda Osnovne škole «Sonja Marinković».

Drugo i treće mesto osvojili su učenici OŠ "Majšanski put" koja je i organizator ovog projekta. Po rečima direktorke ove škole, Silvije Tot sprečavanje nasilja među školskim zidinama deo je razvojnog školskog plana. Kako su deca su ta, koja među svojim vršnjacima na najbolji mogući način mogu preneti poruku da nasilno ponašanje nije dozvoljeno, odlučeno je da upravo njima pripadne glavna uloga u projektu.

Poziv srednjim školama da uzmu učešće na konkursu nije naišao na odaziv. Stvaranje podsticajnog i sigurnog okruženja za decu stalan je zadatak celog društva pa se organizatori nadaju da će se projekat njihove škole postati tradicija.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1267
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.