Komentara: 0
Pregleda: 1710

Stop huliganima

23.02.2009. u 15:46h
Izvor: Blic
<p>Ko&scaron;arka&scaron;ki klub Spartak, čiji je igrač Miladin Krstić pro&scaron;le subote napadnut i uboden nožem u centru grada, pred utakmicu sa NS Juniorom organizovao je mirni protest. U Halu sportova, u znak podr&scaron;ke akciji &bdquo;Stop nasilju", do&scaron;lo je na stotine Subotičana i predstavnika drugih sportskih klubova i lokalne samouprave.</p>
Stop huliganima

Košarkaši Spartaka izašli su na teren u majicama sa natpisom „Stop nasilju", a kasnije su ih podelili građanima sa tribina, koji su nosili transparente „Ne noževe", „Život bez straha", „Ko čuva ovaj grad", „Lopte u ruke" i „Sportom protiv nasilja". Uprava Spartaka i građani ovim gestom želeli su da ukažu na eskalaciju nasilja u i potvrde da stoje iza Krstića koji je napadnut bez ikakvog razloga.

- Podržavamo vašu akciju „Stop nasilju" i znamo da je Miladin Krstić uzoran mladić - rekli su svi predstavnici odbojkaških, rukometnih, vaterpolo i drugih klubova.
Podršku Spartaku, uz reči zahvalnosti za sve što su učinili za Miladina Krstića, dala je i njegova porodica, kao i roditelji Momira Milutinovića, koji je preminuo prošle godine kada ga je vršnjak ubo nožem.

- Od prvog trenutka bio nam je najvažniji život našeg Miladina. Mirnom protestu odazvali su se i predstavnici lokalne samouprave, Saša Vučinić, gradonačelnik, Nemanja Simović, član Gradskog veća za sport, Jasmin Šečić, pomoćnik gradonačelnika za infrastrukturu, kao i Zoran Kalinić, novi direktor JKP „Stadion". Došao je i Jožef Kasa, zatim veliki broj navijača, ali i onih koji su želeli da prisustvom iskažu stav prema huliganstvu - kaže Dobrosav Janković, generalni sekretar Spartaka.

 

Izvor: Blic
Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1710
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.