Komentara: 2
Pregleda: 3894

Štrajk u 19 škola

28.01.2011. u 17:01h
Izvor: RTV Yueco
Štrajk u 19 škola

Dvanaest osnovnih i sedam srednjih škola u Subotici danas je stupilo u štrajk. Sudeći po izveštaju koji je našoj redakciji dostavljen iz gradske uprave, većina je skratila časove na 30 minuta, a sedam kolektiva je u potpunosti obustavilo rad. U Subotici deluju dva od četiri reprezentativna sindikata, a do kada će štrajkovati – ne zna se.

Članovi Sindikata obrazovanja Srbije danas su stupili u zakonski štrajk. To znači da su časovi sa 45 skraćeni na 30 minuta u Osnovnim školama “Sonja Marinković”, “Ivan Milutinović”, “Đuro Salaj”, “Sečenji Ištvan”, “Ivan Goran Kovačić”, “Jovan Jovanović Zmaj”, “Sveti Sava”, “Bosa Milićević” Novi Žednik i “Hunjadi Janoš” Čantavir i srednje Politehnička i Muzička škola, dok se u Ekonomskoj srednjoj školi radi dvojako – neki časovi su 30, a neki 45 minuta jer pojedini profesori štrajkuju a pojedini ne. Časove će od sutra, jer je ova subota još ranije proglašena radnom, skratiti osnovne škole “Matko Vuković”, “10. Oktobar” i Osnovna i srednja škola “Žarko Zrenjanin”. Sraćene časove od ponedeljka će imati učenici osnovne škole “Majšanski put” i “Miroslav Antić” Palić.

Tri Osnovne i četiri srednje škole, čiji zaposleni pripadaju Nezavisnom sindikatu  prosvetnih radnika Vojvodine, danas su u potpunosti obustavile rad. To su osnovne škole “Kizur Ištvan”, “Miloš Crnjanski” i “Vladimir Nazor” Đurđin, kao i gimnazija “Svetozar Marković”, Hemijsko-tehnološka škola, Tehnička škola “Ivan Sarić” i Gimnazija za talentovane učenike “Deže Kostolanji”.

Redovnu nastavu bez najave skraćenja časova ili potpune obustave rada imaju osnovna škola “Jovan Mikić”, “Pionir” Stari Žednik, “Vuk Karadžić” Bajmok i Školski centar za slušno oštećena lica. Danas i sutra redovno radi i škola “Petefi Šandor” na Hajdukovu, u školi “Matija Gubec” u Tavankutu danas rade i odluičuju da li će i kako štrajkovati. Redovni časovi danas su i u Srednjoj medicinskoj školi, a sutra će biti skraćeni na 30 minuta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 3894
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.