Komentara: 3
Pregleda: 1426

Štrajk u Medoproduktu se nastavlja

24.02.2009. u 16:05h
Izvor: RTV Yueco
<p>Radnici Medoprodukta u &scaron;trajku su već vi&scaron;e od 10 dana. Radnici traže da im se isplate prethodne četiri plate, ali niko od odgovornih im se nije obratio povodom toga. Iako je preduzeće do sada radilo bez zastoja i roba se uredno prodavala, para za radnike nema.</p>
Štrajk u Medoproduktu se nastavlja

Osim neisplaćenih plata, radnici kažu da ni jedan od njhovih zahteva nije ispunjen, kao i da im nije jasno zašto firma propada kada proizvodnja nije stala do sada ni u jednom trenutku.

Radnici su ogorčeni i kažu da od svojih zahteva neće odustati. Predsednik štrajkačkog odbora Branko Matić sinoć je imao razgovor sa vlasnikom Madoprodukta Živojinom Đorđevićem ali kaže da se ništa konketno nisu dogovorili. Branko Matić kaže da je neverovatno da firma koja proizvodi hranu i pri tome dobro posluje, propada. Radnici su dobili obećanje da će dobiti po 10 hiljada dinara kako bi mogli da izmire dugove za osnovna životna sredstva. Prošle nedelje, pare su im uplaćene, ali je mnogima od njih taj iznos bio smanjen za nekoliko hiljada dinara.

Podpredsednik samostalnog sindikata Ištav Huđi najavio je za sutra sastanak između predstavnika Medoprodukta, Bratsva i Severa sa gradonačelnikom Sašom Vučinićem, predsednikom Skupštine grada Jeneom Maglaijme kao i sa predstavnikom lokalne samouprave za privredu Kornelom Bajtaijem, gde će se razmatrati tekući problemi. Ištvan Huđi takođe je najavio podnošenje krivičnih prijava protiv odgovorih lica zbog dovođenje Medprodukta u ovakvo stanje, ukoliko do kraja nedelje ne bude pomaka u rešavanju problema.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 1426
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.