Komentara: 2
Pregleda: 1492

Štrajk u „Medoproduktu“ zbog zaostalih plata

14.02.2009. u 09:49h
Izvor: Blic
<p>U &bdquo;Medoproduktu" u Tavankutu u toku je generalni &scaron;trajk zbog neisplaćenih zarada od oktobra pro&scaron;le godine. Branko Matić, predsednik &scaron;trajkačkog odbora, kaže da 200 radnika dolazi na posao i obavlja minimum procesa rada, ali sve dok im ne budu bile isplaćene zarade za drugi deo oktobra, novembar i decembar od protesta neće odustati.</p>
Štrajk u „Medoproduktu“ zbog zaostalih plata

Zaposleni kažu da je ovoj firmi krenulo loše kada je privatizovana 2003. godine, kada ju je preuzeo Živojin Đorđević.

- Kupio nas je čovek koga nikada nismo videli, jer ni sada kada smo u najtežoj situaciji nismo uspeli da dođemo do njega. U njegovom vlasništvu je i „Wow" vinarija i kredit koji je podignut za tu kuću stavljen je nama na teret, pa su računi blokirani za 450 miliona dinara - kaže Pero Marjanušić, radnik.

Mirko Nimčević, radnik, kaže da je sramota što je „Medoprodukt" koji je nekada bio gigant spao na ovako niske grane.

- Doveli su nas do prosjačkog štapa - kaže on.
Branko Matić ističe da su pokušaji radnika da dobiju bilo kakvo objašnjenje za trenutnu situaciju bili neuspešni.

- Obraćali smo se Vladimiru Narandžiću, direktoru „Medoprodukta", pokušali smo da dođemo i do vlasnika, ali odgovora kada ćemo dobiti plate nema, ali nećemo odustati od štrajka dok ne dobijemo ono što smo zaradili - kaže Matić.
Stevan Huđi, potpredsednik Opštinskog veća Samostalnog sindikata posetio je radnike „Medoprodukta" i obećao da i ubuduće mogu računati na ovu organizaciju bez obzira da li su njeni članovi ili ne.

- Već su nam se obraćali radnici kojima preti isključenje struje i u u dogovoru sa „Elektrodistribucijom" uspeli smo da prolongiramo plaćanje računa. Sindikat će pokušati da pomogne u pregovorima sa poslodavcima, ali sve dok vlasnik ne preduzme konkretne korake i nama su ruke vezane -rekao je Huđi radnicima.

- Nemam nikakav komentar za sada na vaša pitanja. Odgovore ćemo vam dostaviti uskoro-rekao je Vladimir Narandžić na pitanje „Blica" zbog čega radnicima nisu isplaćene zarade.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1492
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.