Komentara: 0
Pregleda: 1552

Streličarstvo: Uspešan vikend za takmičare PSK "Veteran"

12.09.2017. u 16:12h
Izvor: Subotica.com
Parastreličarski klub "Veteran" nastupio je na dva takmičenja za vikend. Prvenstvo Srbije u metnom streličarstvu na otvorenom u subotu je održano u Smederevu, dok je dan kasnije bilo u Beogradu.
Streličarstvo: Uspešan vikend za takmičare PSK "Veteran"

Takmičari PSK "Veteran" su u Smederevu osvojili dve titule državnog prvaka i još dve zlatne, srebrnu i bronzanu medalju. Ištvan Horvat je osvojio titulu državnog prvaka u kategoriji veterana olimpijskim lukom, dok je Veselin Uzelac osvoji titulu državnog prvaka u kategoriji seniora kompaund lukom ispucavši rezultat od 630 poena (što je inače paraolimpijska norma), Aleksandar Žepinić je bio drugi u kategoriji seniora olimpijskim lukom, a u kategoriji prijatelja turnira Miloš Terzin i Iva Vidaković su osvojili zlatne medalje, dok je Robert Konkolj bio treći. Na ovom turniru iz redova subotičkog kluba nastupili su još i Željko Moravčić i Laslo Horvat, ali nisu postigli zapaženiji rezultat.

U Beogradu najbolji uspeh je postigla Sara Perić koja je uspela da osvoji treće mesto u kategorji mlađih pionirki olimpijskim lukom i donese klubu prvu medalju sa državnog prvenstva u metnom streličarstvu koje nije rezervisano za osobe sa invaliditetom. Vrlo dobar rezultat postigli su Ištvan Horvat, koji je završio na četvrtom mestu u kategoriji veterana olimpijskim lukom i Zoltan Pataki koji je bio peti u kategoriji seniora kompaund lukom.

Streličarstvo: Uspešan vikend za takmičare PSK "Veteran"

Od ostalih takmičara Aleksandar Žepinić je uspeo da se plasira među prvih 16 olimpijskim lukom u kategoriji seniora, dok je Miloš Terzin, koji je nastupao u istoj kategoriji, morao da odustane skoro na samom početku takmičenja zbog povrede koju je zaradio predhodnog dana.

- Hvala svim takmičarima za ovako dobre rezulte koje smo postigli i što su svojim radom doprineli da klub bude uspešniji nego prošle godine, zatim JKP "Stadion" koji nam je obezbedilo dobre uslove za trening u letnjem periodu i Gradu Subotici koji nam je obezbedilo sredstva za putne troškove (kroz godišnji program) za odlazak na Državna prvenstva. - ističu iz kluba PSK "Veteran"

Streličarstvo: Uspešan vikend za takmičare PSK "Veteran"

Streličarstvo: Uspešan vikend za takmičare PSK "Veteran"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1552
Povezane teme

parastreličarstvo

parastreličarski klub veteran

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.