Komentara: 0
Pregleda: 1433

Stručna predavanja posvećena borbi protiv raka dojke

16.03.2022. u 16:10h
Izvor: Subotica.com
U skopu obeležavanja Meseca borbe protiv raka dojke, Udruženje za podršku ženama obolelim i lečenim od karcinoma dojke "Jedna uz drugu" organizuje sutra dva stručna predavanja.
Stručna predavanja posvećena borbi protiv raka dojke

Sutra od 17h, u prostorijama subotičke podružnice Društva lekara Vojvodine (Petefi Šandora 7) predavanje na temu "Onkološka rehabilitacija obolelih od karcinoma dojke" održaće prof. dr Svetlana Popović Petrović, iz Instituta za onkologiju Vojvodine. 

- Prof. dr Svetlana Popović Petrović je specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije i specijalista epidemiologije, kao i upravnik je Službe za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Od 1999. godine je zaposlena na Institutu za onkologiju gde se bavi onkološkom rehabilitacijom i sa svojim timom jedina u zemlji sprovodi sistematski principe onkološke rehabilitacije. Redovni je profesor na Katedri za onkologiju Medicinskog fakulteta - navode iz Udruženja "Jedna uz drugu".

Nakon ovog predavanja, biće upriličeno i predavanje na temu "Značaj psihološke podrške obolelima od malignih bolesti" koje će održati specijalista medicinske psihologije Aleksandra Kovač. 

- Aleksandra Kovač je stručnjak sa decenijskim iskustvom u psihodijagnostici i savetodavno-terapijskom tretmanu obolelih od maligih bolesti. Od 2012. godine zaposlena je na Institutu za onkologiju, a od 2019. godine angažovana je na Katedri za psihologiju Medicinskog fakulteta kao asistent u nastavi. Autor  i koautor je brojnih domaćih i svetski priznatih publikacija iz psihoonkologije.

 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1433
Povezane teme

rak dojke

udruženje jedna uz drugu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.