Komentara: 22
Pregleda: 11072

Stručnjaci ni ove godine ne preporučuju kupanje u Palićkom jezeru

01.06.2017. u 16:53h
Izvor: RTV Yueco
Voda na turističkom lokalitetu na Paliću nije bezbedna za kupanje, poručuju stručnjaci. Iz Zavoda za javno zdravlje napominju da su rezultati analiza palićke vode, na turističkom lokalitetu, identični kao i prošle godine.
Stručnjaci ni ove godine ne preporučuju kupanje u Palićkom jezeru

Na osnovu fizičko-hemijskih parametara, voda, na turističkom delu Palića i dalje je 5. klase. Što se tiče fizičko-hemijskih parametara, ne preporučuje se kupanje na jezeru, dok aspekt bezbednosti uključuje i hidrobiološke, te mikrobiološke parametre, navode iz ZZJZ.

Rezultati hidrobioloških analiza vode u Jezeru Palić, na turističkim lokalitetima, takođe su nepromenjeni, u odnosu na prošlu godinu. Konstantno se na ovom lokalitetu beleži izuzetno velika brojnost algi, dok udeo modrozelenih algi prelazi 80, pa čak i 90%.

Subotičanima se i ove godine savetuje da se u vrelim letnjim danima osveže na nekom od gradskih kupališta, te da popularna turistička destinacija Palić, i ove godine bude rezervisana za šetnje, vožnje bicikala, te konzumiranje domaćih vina i Vojvođanskih specijaliteta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 22
Pregleda: 11072
Povezane teme

kupanje na paliću

kupanje u jezeru palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.