Komentara: 7
Pregleda: 2735

Struktura poverilaca bitno promenjena u predmetima izvršitelja

11.12.2015. u 16:54h
Izvor: RTV Yueco
Za jedanaest meseci ove godine, Kancelarija izvršitelja „Damir Šite“ imala je 1743 predmeta, što je veći broj u odnosu na prošlu godinu. U odnosu na isti period, došlo je do promene u strukturi poverilaca, te umesto komunalnih preduzeća, najčešći poverioci sada su fizička lica i društva sa ograničenom odgovornošću. Ovo su samo neki od podataka iz godišnjeg izveštaja, koje je izvšitelj Damir Šite, u okviru tradicionalnog radnog ručka, izneo pred poveriocima.
Struktura poverilaca bitno promenjena u predmetima izvršitelja

Promena jednog člana Zakona o izvršenju i obezbeđenju, dovela je do velikih promena u strukturi poverilaca. Tako, više od polovine izvršnih poverioca sada čine fizička lica i društva sa ograničenom odgovornošću. Komunalna preduzeća sada imaju udeo od 18 odsto u ukupnoj strukturi, dok banke čine 7 odsto.

Na radnom ručku u Hotelu „Galerija“, na kom su se okupili najznačajniji poverioci, izvršitelj Damir Šite osvrnuo se i na Predlog zakona o izvršenju i obezbeđenju, koji je u Skupštinu ušao početkom novembra. On smatra da će izmene koje donosi novi Zakon uticati na efikasnost postupka izvršenja.

Kancelarija izvršitelja „Damir Šite“ je počela sa radom 2012. godine i tada je imala 1077 predmeta. Danas je ona jedna od četiri kancelarije izvršitelja u našem gradu i beleži stalno povećanje broja predmeta, pa je tako za prvih 11 meseci imala 1743 predmeta. Pre mesec dana imenovana su još dva izvršitelja, tako da će broj kancelarija u našem gradu porasti na šest.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 2735
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.