Komentara: 1
Pregleda: 3716

Studenti se vraćaju u domove

15.05.2020. u 10:50h
Izvor: TV Subotica
Počev od danas, studenti mogu da se vrate u domove, a sa radom će početi i menza. Iz Studentskog centra Subotica poručuju da su preduzete sve mere potrebne za početak rada, da su sve prostorije više puta dezinfikovane, a da u domski smeštaj treba da se vrate samo oni čije je prisustvo na fakultetima i visokoškolskim ustanovama neophodno.
Studenti se vraćaju u domove

Nakon što su se 16. marta iselili iz svojih soba, subotički studenti od jutros mogu u njih da se vrate. Prilikom ulaska obavezno je nošenje zaštitnih rukavica i maski, a na sajtu Studentskog centra postavljena su detaljna uputstva za njih, napominje direktor Ranko Čuljković.

- Svaki student koji nam dostavi dokaz da je njegovo prisustvo obavezno, odnosno da ima ispitne obaveze i vežbe na fakultetima, može da boravi u domu. Na osnovu naših saznanja, u ovom periodu ne bi trebalo da se vrati mnogo studenata, dakle samo oni koji imaju obaveze i oni su se već interesovali za povratak - kaže Čuljković.

Na ulasku u domove postavljena je dezobarijera, a preduzete su i sve ostale mere u skladu sa preporukom Ministarstva. Obezbeđena su sredstva za dezinfekciju, maske i rukavice, dodaje direktor Studentskog centra.

- U više navrata smo uradili dezinfekciju studentskih domova, restorana i svih objekata koji su u sastavu Studentskog centra Subotica, tako da smo već pripremili smeštaj i ishranu za dolazak studenata - dodaje Čuljković.

Studentski centar Subotica ima kapacitet od 750 ležajeva, a u sobama će moći da boravi najviše dva studenta. Zajedno s povratkom u dom, oni će imati i mogućnost ishrane u restoranu kod Ekonomskog fakulteta, u kom su takođe preduzete sve neophodne mere.

- U ovom periodu smo opredelili Restoran 1, dakle restoran kod Ekonomskog fakulteta gde će svi studenti moći da koriste uslugu ishrane, a u skladu sa preporukama Ministarstva i nadležnih institucija, obezbedili smo da se drži i socijalna distanca i da se mere poštuju do kraja - poručuje Čuljković.

Tokom dva meseca, koliko je prošlo otkako su studenti napustili dom, on je u međuvremenu kao i svi studentski centri u zemlji imao drugu namenu. U periodu od 28. marta do 1. aprila bio je  opredeljen za privremeni smeštaj državljana Srbije koji su došli iz Hrvatske ili Mađarske, a u saradnji sa Gradskim štabom za vanredne situacije i taj zadatak je uspešno ispunjen, dodaje Čuljković i ističe da niko od lica koja su tu boravila nije bio inficiran korona virusom.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3716

Povezana vest

Povezane teme

studenti subotica

studentski dom

studentski centar subotica

studentski dom bosa miličević

studentski dom ivo lola ribar

studenti

ranko čuljković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.