Komentara: 3
Pregleda: 3817

Studenti traže garsonjere

11.09.2012. u 17:06h
Izvor: RTV Yueco
Školska godina uskoro počinje i budućim akademcima, pa je došlo i do porasta tražnje manjih nameštenih stambenih jedinica, kažu u agenciji za nekretnine. Studenti se najčešće odlučuju za garsonjere u blizini fakulteta, ali su uvek atraktivne i one u cenru grada, kao i na Radijalcu i Prozivci.
Studenti traže garsonjere

Iako je tražnja velika stanodavci su u odnosu na prošlu godinu smanjili cene, pa se sada nameštena garsonjera može naći za 80 eura.

U zavisnosti od prioriteta i navika, ali i dubine džepa, studenti koji nisu iz Subotice se odlučuju gde će stanovati tokom školske godine. Oni koji su tokom studija ostvarili dobar uspeh, uvek kao soluciju imaju studentski dom, ali puno je onih koji moraju da iznajme stan. I jedan i drugi izbor studentskog smeštaja ima svoje prednosti, ali i mane.

Iako je stanovanje u domu jeftinije, puno studenata se zbog većeg komfora odlučuje za iznajmljivanje stana. Današnji standard doveo je do toga da budući akademci izbegavaju iznajmljivanje soba i život u nekoj porodici, pa su sada najtraženije garsonjere. Neretko je slučaj i da se udružuju kako bi smanjili troškove, pa se iznajmljuju i jednosobni, pa čak i dvosobni stanovi. Iako je potražnja za stanovima poslednjih meseci znatno veća nego prethodnih godina, to nije rezultiralo povećanjem cena, nego baš naprotiv, smanjenjem.

Potpuno opremljena garsonjera sa CG sada se može naći za 80 eura. Jednosobni stanovi staju između 100 i 120 eura, dok se dvosobni iznajmljuju od 120 do 200 eura, koliko staju luksuznije opremljeni stanovi. Najtraženiji su stanovi u blizini fakulteta i u centru, ali su kao i uvek traženi i stanovi na Radijalcu i Prozivci. Dok jednima stan predstavlja izdatak, drugima donosi korist. Velikom broju naših sugrađana koji su uspeli da kupe nekretnine za izdavanje, fakulteti i škole u našem gradu pomažu da ostvare dodatni prihod, do kojeg se danas teško dolazi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3817
Povezane teme

nekretnine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.