Komentara: 4
Pregleda: 2275

Studentkinja iz Subotice majstor za engleski

23.08.2010. u 17:50h
Izvor: Kurir
<p>Studentkinja iz Subotice Adriana Stojanović uspela je da se nađe među &scaron;est najboljih poznavalaca gramatike engleskog jezika na svetskom &bdquo;onlajn" nadmetanju, koje je ovog leta organizovao Univerzitet u Kembridžu. Na ovom elektronskom svetskom prvenstvu učestvovalo je oko osam hiljada vrhunskih poznavalaca engleskog jezika iz istočne Evrope.</p>
Studentkinja iz Subotice majstor za engleski

Studiram engleski na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Volela bih da nastavim studije, a trenutno planiram da upišem master i doktorske studije. Kad završim školovanje, volela bih da budem u prilici da svoje znanje podelim sa mladima, pa bih želela da radim u prosveti - kaže Adriana, koja je dva puta zaredom nagrađivana kao jedan od najboljih studenata Univerziteta u Novom Sadu, s prosekom 9,87.

Adriana govori i francuski jezik, a piše poeziju na srpskom i francuskom. Ona je za sedam minuta i 23 sekunde preko interneta odgovorila na svih 75 pitanja postavljenih u ovom elektronskom testu, a kao nagradu dobila je dvonedeljno usavršavanje na Univerzitetu u Kembridžu, koje će biti organizovano ovog meseca.

 

Izvor: Kurir
Postavljeno pre 14 godina i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 2275
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.