Komentara: 13
Pregleda: 11606

Studentkinja pravljenjem dekupaža pomaže napuštenim životinjama

15.03.2016. u 16:21h
Izvor: Subotica.com
Naša sugrađanka Bojana Ćirić, studentkinja Ekonomskog fakulteta, već pola godine pravi ukrasne i upotrebne dekupaž predmete i prodavajući ih pomaže Udruženju „Anima“, koje brine o napuštenim životinjama.
Studentkinja pravljenjem dekupaža pomaže napuštenim životinjama

Želja da pomogne napuštenim kucama i macama, navela je mladu Subotičanku da svoj raskošni talenat pretoči u prava umetnička dela – podmetače za čaše, obeleživače za knjige, kutije, poslužavnike... Proizvodi se nalaze na Fejsbuk stranici „Hobi Box“ a polovinu prihoda od prodaje svakog artikla Bojana, donira Udruženju „Anima“.

- Kada god imam priliku ubacim prilog u kasice namenjene „Animi“ a od nedavno sam odlučila da nađem način da im se pomogne više. Početkom semestra imala sam slobodnog vremena te sam došla na ideju da napravim stranicu na Fejsbuku i putem nje prodajem predmete od dekupaža – priča Bojana, pokazujući neke od svojih rukotvorina. - Izrada predmeta zahteva prilično dosta vremena, tako da ih uglavnom pravim po narudžbini.

Studentkinja pravljenjem dekupaža pomaže napuštenim životinjama

Na samoj stranici stoji da polovina od iznosa odlazi za pomoć Udruženju „Anima“ i to je jedan od razloga zbog kojih Bojana ima pune ruke posla. Do sada je prodala oko 600 podmetača za čaše, od čega je udruženju u tri ture kupljeno oko 200 kilograma hrane, a sada se su prikupila sredstva za dve sterilizacije životinja.

Iako još nema svoje prihode, Bojana se nijednog trenutka ne dvoumi da pomogne, polovina cene ide „Animi“ a druga polovina pokrije troškove materijala.

Svojom idejom pokrenula i druge da se uključe u akciju i pomognu napuštenim životinjama.

- Od čoveka iz Niša, koji se oduševio idejom, nabavljam materijal po povoljnim cenama i zato i cena artikala može da bude simbolična i da se zato dobro prodaju. Nedavno se u akciju uključila i moja osnovna škola „Miroslav Antić“ na Paliću, gde smo održali radionice, kao i frizer koji je kupio veliku količinu obeleživača za knjige i poklanjao ih mušterijama za Osmi mart – kaže Bojana.

Studentkinja pravljenjem dekupaža pomaže napuštenim životinjama

U ovoj plemenitoj akciji, naša sugrađanka ima podršku porodice i prijatelja, a i sama je udomila dve kuce i puno maca.

- Bude ponekad i negativnih komentara, zašto se pomaže životinjama, kada ima ljudi kojima je pomoć neophodna, ali na njih se ne obazirem puno. Neka svako pomogne kome želi i koliko može i tako svi zajedno možemo da uradimo nešto korisno – poručuje Bojana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 11606
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.