Komentara: 1
Pregleda: 2224

"Su Team" obezbedio vrednu donaciju opreme za fizičko vaspitanje za 39 vojvođanskih škola

30.12.2021. u 14:44h
Izvor: Subotica.com
Sportsko udruženje "Su Team" iz Subotice, organizovalo je nabavku vredne opreme za obavljanje nastave fizičke kulture, a zatim kroz u saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu, odnosno gradskim i pokrajinskim savezima za školski sport organizovalo i distribuciju školama na teritoriji Vojvodine.
"Su Team" obezbedio vrednu donaciju opreme za fizičko vaspitanje za 39 vojvođanskih škola

Oprema je stigla preko holandske Humanitarne organizacije "Sport for children foundation", u vidu dva prepuna šlepera, a podeljena u 39 škola, od čega je osam sa teritorije Grada Subotice i prigradskih naselja.

- Pre nešto više od dva meseca poslali smo poziv Pokrajinskom savezu za školski sport da se aktivno uključi u podelu sportske opreme koju su već dogovorili sa Holanđanima, pri tome njihova obaveza bi bila pozovu škole sa teritorije pokrajine Vojvodine i da se organizuju prevoz iz Subotice do škola koje budu izabrane na konkursu - kaže Srđan Dakić, osnivač Sportskog udruženja "Su Team" koje se, sa školovanim kadrom, više od 10 godina na teritoriji Subotice sistematski bavi radom sa decom i njihovim fizičkim odgojem.

"Su Team" obezbedio vrednu donaciju opreme za fizičko vaspitanje za 39 vojvođanskih škola"Su Team" obezbedio vrednu donaciju opreme za fizičko vaspitanje za 39 vojvođanskih školaU protekla dva meseca iz Holandije su stigla dva šlepera puna opreme za fizičko vaspitanje, a škole su u međuvremenu konkurisale. U pitanju je izuzetno vredna donacija za razvoj školskog sporta.

- Poslali poziv svim školama na teritoriji Vojvodine, zahtev nam je poslalo šezdesetak škola, 39 su dobile - 17 u prvom i 22 u drugom krugu, Podelili smo ukupno 120 malih strunjača, 40 velikih, 20 trampolina, 16 rol strunjača, 16 švedskih sanduka, 16 kombinovanih okvira, 60 švedskih klupa, 20 odskočnih dasaka - objašnjava Dakić. - Sve je distribuirano pre nekoliko dana, škole su se odazvale po dogovoru i oprema je u njihovim sportskim salama.

"Su Team" obezbedio vrednu donaciju opreme za fizičko vaspitanje za 39 vojvođanskih škola"Su Team" obezbedio vrednu donaciju opreme za fizičko vaspitanje za 39 vojvođanskih školaSa organizacijom "Sport for children foundation" prvu saradnju "Su Team" imao je pre desetak godina, kada je vrednu donaciju dobila Tehnička škola "Ivan Sarić". Naredni put je oprema je stigla u Suboticu pre 6 godina, međutim tada podela nije baš sjajno prošla...

- Kroz istu saradnju, pre 6 godina stigao nam je pun šleper opreme, pozvali smo tada sve škole u Severnobačkom regionu, ali samo su se četiri škole prijavile pa smo opremu delili klubovima i udruženjima koji rade sa decom - priseća se Srđan Dakić. - Prvi put, kako sam već naveo, organizovali smo podelu za teritoriju severa Vojvodine, ove godine uspeli smo da proširimo na Vojvodinu, a želja nam je za nekoliko godina da to bude i za celu Srbiju.

"Su Team" obezbedio vrednu donaciju opreme za fizičko vaspitanje za 39 vojvođanskih školaŠto se tiče škola sa severa Vojvodine u ovoj podeli dobile su subotičke škole "Ivan Goran Kovačić", "Dr Svetomir Bojanin" i  Školski centar i Dom učenika "Dositej Obradović", kao i škole iz prigradskih naselja "Bosa Milićević" (Novi Žednik), "Vuk Karadžić" (Bajmok), "Matija Gubec" (Tavankut), "Petefi Šandor" (Hajdukovo) i "Miroslav Antić" (Palić).

- Ovo su vredne donacije i svakako predstavljaju rasterećenje za budžet škole, odnosno pribavljanjem ovih sprava mogu da sredstva usmere na neke druge rekvizite odnosno pomagala u nastavi fizičkog vaspitanja, ili druge namene - zaključuje Dakić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2224
Povezane teme

suteam

suteam škola sporta

savez za školski sport

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.