Komentara: 39
Pregleda: 25881

Subotica bez kablovske sinoć

05.08.2016. u 10:08h > 14:24
Izvor: Subotica.com
Subotičani i građani više prigradskih naselja sinoć su bili uskraćeni za signal kablovske televizije. Kako nezvanično saznajemo u pitanju je bio tehnički kvar, ali se PoštaNet neće zvanično oglašavati ovim povodom.
Subotica bez kablovske sinoć

Tokom prethodne noći i ovog jutra primili smo brojne komentare, poruke i mejlove sugrađana koji su se požalili da sinoć nešto iza 20 časova nisu imali signal kablovske televizije (CATV), a da od jutros normalno radi. Većina njih se upitala da li je slučajnost što se prekid poklopio sa prenosom centralne državne svečanosti komemoracije žrtvama vojno policijske akcije "Oluja" koja je sinoć održana u naselju Busije, nadomak Beograda.

Ovu svečanost je prenosio nacionalni servis RTS na svom prvom i HD kanalu. Po našim informacijama signal je nestao nešto iza 20,20 časova, u sred  govora dr Jelene Šarić, jedne od izbeglica iz te kolone 1995, koja je održala govor nakon patrijarha Irineja. Sledeći govori su trebali da budu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i premijera Srbije u tehničkoj Vladi Aleksandra Vučića.

Komemoracija je trajala nešto kraće od sat vremena, a Subotičani koji koriste kablovsku televiziju nisu bili u prilici da pogledaju više od pola. Komemoraciji u naselju Busije uživo je posmatralo nekoliko desetina hiljada građana, iako ovo naselje nadomak Beograda, pretežno naseljeno izbeglicama iz zapadne Slavonije, broji tek 5.000 građana.

Po našim informacijama analogna televizija preko CATV je funkcionisala delomično, većina srpskih TV kanala i svi hrvatski (3) u to vreme nisu radili, ali komemoracija je bila prenošena na PINK 3 kanalu i tamo se mogla bez problema pratiti.

Kako smo nezvanično saznali nešto posle 12 časova kod Kablovskog distributera u Subotici u pitanju je bio tehnički kvar koji je nastao oko 20,30 i otklonjen je do 23 časa, а uticao je na distribuciju signala na celom području Grada Subotice. Ova informacija je nezvanična, a zvanično se PoštaNet neće oglašavati.

Godinama unazad imamo komentare da CATV u Subotici nije baš uvek istog kvaliteta svuda, ali ovakva ispadanja (prekid signala) vrlo retko se dešavaju, a pogotovo u ovako specifičnom trenutku.

Građani koji su nam se do sada javljali kažu da kablovske nije bilo u delovima grada kao što su Radijalac, Prozivka, Novi Grad, Centra 1 i 3, Gat, Makova sedmica, Teslino, Mali Bajmok, Bajnat, Aleksandrovo, čak i na Paliću, pa možemo sa pouzdanošću da utvrdimo da kablovska tokom noći nije funkcionisala na celoj teritoriji grada Subotice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 39
Pregleda: 25881
Povezane teme

kablovska televizija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.