Komentara: 2
Pregleda: 2622
Foto

Subotica bila domaćin najmasovnije smotre robotičara u regionu

26.05.2024. u 11:20h
Izvor: Subotica.com
Subotica bila domaćin najmasovnije smotre robotičara u regionu

Hala sportova u Subotici u subotu je bila srpska prestonica robotike. Ovogodišnja Svetska olimpijada robota (World Robot Olympiad), po peti put organizovana u Subotici, najmasovnije takmičenje robotike za decu od 7 do 19 godina u regionu okupilo je više od 400 učesnika iz cele zemlje.

- Postali smo najmasovnije takmičenje u regionu. Imamo 87 ekipa iz cele Srbije podeljene u dve kategorije, a radove procenjuje 12 sudija. Tema ovogodišnje olimpijade je kako robotika može da nam pomogne u ekologiji, održivom razvoju, zaštiti životne sredine... - kaže organizator, Žolt Namestovski.

Subotica bila domaćin najmasovnije smotre robotičara u regionuPo rečima Anamarije Viček, bivše državne sekretarke u Ministarstvu prosvete, značaj robotike je mnogostruk.

- Od samog početka pratimo razvoj robotike. Učestvovali smo na svetskim olimpijadama, ali i obuci za nastavnike, kampove za decu i drugim aktivnostima. Deca radeći sa Lego robotima razvijaju veštine u robitici, priča oko održivog razvoja koja je u pozadini daje deci nove veštine i znanja koja mogu da primene u svakodnevnom životu, a učešćem na svetskim takmičenjima proširuju svoje vidike. Zbog toga je ovo važna i kompleksna priča i ponosni smo što ima sve više učesnika - ističe Viček.

Subotica bila domaćin najmasovnije smotre robotičara u regionuWRO  je osnovana sa ciljem da se kod mladih lakše razvije kreativnost i stekne veština u rešavanju problema.  Uz to, pomaže mladima da steknu veštine 21. veka kao što su kreativno i inovativno razmišljanje,podstiče ih da budu naučnici, inženjeri i pronalazači, proširuje njihove perspektive kroz istraživanje robota i robotskih sistema.

Subotica bila domaćin najmasovnije smotre robotičara u regionu

Izvor: Subotica.com
Takmičenje u robotici za decu i mlade - World Robot Olympiad 2024 Takmičenje u robotici za decu i mlade - World Robot Olympiad 2024 Takmičenje u robotici za decu i mlade - World Robot Olympiad 2024 Takmičenje u robotici za decu i mlade - World Robot Olympiad 2024 Takmičenje u robotici za decu i mlade - World Robot Olympiad 2024 Takmičenje u robotici za decu i mlade - World Robot Olympiad 2024 Takmičenje u robotici za decu i mlade - World Robot Olympiad 2024 Takmičenje u robotici za decu i mlade - World Robot Olympiad 2024
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 2 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 2622
Povezane teme

robotika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.