Komentara: 96
Pregleda: 24167
Foto

Subotica dobija novi hotel u centru

14.12.2022. u 14:57h
Izvor: Subotica.com
Na prostoru iz Otvorenog univerziteta uskoro će početi izgradnja hotela „Holiday Inn Express“ – ozvaničeno je danas potpisivanjem ugovora između poznate svetske hotelske kompanije „InterContinental Hotel Group“ i „SMB“ gradnje, glavnog investitora projekta.
Subotica dobija novi hotel u centru

Hotel će biti izgrađen po najvišim svetskim standardima, imaće četiri zvezdice, a predviđena vrednost investicije je od 15 do 20 miliona evra.

- Ovo je veliki dan za Suboticu koja je svojim geostrateškim značajem i svoji potencijalima privolela vodeću svetsku hotelsku kompaniju da ovde izgradi svoj hotel. Izgradnjom hotela, naš grad postaje treći po redu, iza Beograda i Kragujevca, deo ovog velikog internacionalnog brenda – najavio je gradonačelnik Stevan Bakić. - Hotel će se nalaziti na površini od 4.000 kvadratnih metara sa 102 smeštajne jedinice i svim pratećim sadržajima koji zaslužuje. Biće u strogom centru grada, trenutno je to prazan prostor, dosta devastiran, ali će izgradnjom ovakvog hotelskog brenda taj deo dobiti potpuno drugačiju sliku. Subotica već nekoliko godina ima rast turističkog prometa i prepoznata je kao „city breake“ destinacija, idealna za poslovne ljude i kongresni turizam. Izgradnjom ovog hotela biće pospešen  razvoj grada, osnažićemo turističku ponudu, a smeštajne kapacitete ćemo podići i u kvalitativnom i u kvantitativnom smislu.

Subotica dobija novi hotel u centruPo rečima Živorad Vasića,  direktora razvoja za Balkan kompanije „InterContinental Hotel Group“,  za investiranje u Suboticu kompanija se odlučila posle razgovora i podrške koju je dobila od rukovodstva našeg grada i investitora.

- U ponedeljak smo želeli da smestimo goste i nije bilo mesta, što je najbolji dokaz da je Subotici potrebna ovakva investicija.  Nova radna mesta, nova sala za svadbu, veliki broj soba, posao za taksije i restorane... Mislim da će ovo biti fantastična stvar za Suboticu – istakao je Vasić. - U roku od dve godine imaćemo fascinantan hotel koji će krasiti ovaj divan grad. Dovesti internacionalni brend u Suboticu nije bilo lako, ali zahvaljujući Gradu i „SMB“ gradnji presudilo je da 7000. hotel bude baš ovde.

Subotica dobija novi hotel u centruMiroslav Petričević, u ime „SMB“ gradnje, poručuje da će se ova građevinska kompanija potruditi da opravda očekivanja.

- Sa radovima ćemo početi u aprilu i nadam se da ćemo  za dve godine presecati vrpcu uz veliku radost što je naš grad dobio velelepni hotel, koji je potreban i nadamo se da će raditi u punom kapacitetu – dodaje Petričević.

Subotica dobija novi hotel u centru

Izvor: Subotica.com
Potpisivanje ugovora povodom izgradnje hotela "Holliday In" u Subotici Potpisivanje ugovora povodom izgradnje hotela "Holliday In" u Subotici Potpisivanje ugovora povodom izgradnje hotela "Holliday In" u Subotici Potpisivanje ugovora povodom izgradnje hotela "Holliday In" u Subotici Potpisivanje ugovora povodom izgradnje hotela "Holliday In" u Subotici Potpisivanje ugovora povodom izgradnje hotela "Holliday In" u Subotici Potpisivanje ugovora povodom izgradnje hotela "Holliday In" u Subotici Potpisivanje ugovora povodom izgradnje hotela "Holliday In" u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 7 meseci
Komentara: 96
Pregleda: 24167

Povezana vest

Povezane teme

smb gradnja

stevan bakić

hotel holliday in

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.