Komentara: 13
Pregleda: 2343

Subotica dobila Privredni savet

24.08.2021. u 11:44h
Izvor: TV Subotica
Subotica dobila Privredni savet

Subotica od ove godine ima svoj Privredni savet. To je, pre svega, savetodavni organ, objašnjava predsednik Milan Jerinkić. Cilj je da se kroz saradnju predstavnika lokalne samouprave i privrede, ali i građana, omogući što bolji opšti kvalitet života u lokalnoj zajednici.

- To je jedno telo koje je, pre svega, savetodavno, koje svojim Rešenjem formira gradonačelnik i čija funkcija je da zbliži odnose između Gradske uprave i privrede, odnosno, da stvori takve uslove da se popravi privredni ambijent - objašnjava Jerinkić.

I ranije su postojale inicijative da se Savet osnuje, ali je izgleda tek sada pravo vreme, kaže Jerinkić i dodaje da od 15 članova, polovinu čine istaknuti predstavnici lokalne samouprave, a drugu polovinu  predstavnici iz raznih grana privrede.  Svaki član će predlagati teme za koje smatra da su najznačajnije, te će se svaka razmatrati iz oba ugla, i predstavnika gradskog rukovodstva i privrednika, u cilju pronalaženja što efikasnijih rešenja. Održana je i prva sednica, na kojoj je dogovoreno da se utvrdi plan i program rada.

- Najbitnije je da obuhvatimo one teme koje su od interesa za grad, za privredu i ono što je realno da se u nekom kratkom ili dužem roku učini. Na prvoj sednici je bilo govora o raznim problemima koje imamo u gradu, između ostalog, ukazali smo na to da treba bolje da se kosi trava, da se održavanje popravi, da se poprave rupe na putevima. Bilo je i primedaba oko turističke sezone, koja još uvek traje, da javni toaleti na Paliću nisu radili. To su stvari od kojih smo počeli - ističe Jerinkić.

Osnovni  zadatak Privrednog saveta je savetodavni rad, podnošenje predloga odluka i inicijativa u vezi sa održivim razvojem i razvojem privrede, kao i razmatranje strateških dokumenata i planova održivog razvoja.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 2343
Povezane teme

privreda subotica

subotička privreda

privrednici subotica

milan jerinkić

privredni savet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.