Komentara: 4
Pregleda: 1575

Subotica domaćin konferencije Udruženja rezervnih vojnih starešina

29.09.2017. u 10:16h
Izvor: Subotica.com
Udruženje rezervnih vojnih starešina Subotice ovog vikenda biće domaćin međunarodne konferencije, koja će okupiti rezervne vojne starešine iz Srbije, Mađarske i Slovenije.
Subotica domaćin konferencije Udruženja rezervnih vojnih starešina

Konferencija je nastavak zajedničkih aktivnosti nakon potpisivanja protokola o saradnji. Cilj konferencije, kojoj će prisustvovati oko 40 rezervnih vojnih starešina, je da omogući čvršće povezivanje članova udruženja  iz tri zemlje i ukaže na njihov potencijal u društvu kako bi doprineli opštem napretku države.

Učesnici konferencije pokušaće da ukažu i na probleme sa kojima se suočavaju rezervne vojne starešine, sa namerom da se pronađu efikasna rešenja posebno u oblasti finansiranja njihovog rada.

- Cilj ovog sastanka a ujedno i našeg udruženja jeste da sve važne stavke iz potpisanih protokola sprovedemo u delo. Pripremićemo određene zaključke koje ćemo izložiti na konferenciji i nadamo se da će biti usvojene. Za nas je najvažnije da nađemo način da dođemo do fondova Evropske unije, da nam finansiraju projekte. Na primer rezervisti u svakoj državi imaju program kakav im država nametne. Mi u Srbiji uvek imamo problema sa finansijama i budžetskim plaćanjem, posebno u poslednje dve godine. Slovenci su to rešili na mnogo bolji način, prave svoj program rada kako mogu da pomognu Ministarstvu odbrane, predlažu na primer  vanredne situacije, poplave u kojima rezervisti mogu da pomognu maksimalno - kaže Vojislav Raičević, predsednik Udruženja rezervnih vojnih starešina Subotice,  koje trenutno broji oko 1400 članova.

Konferencija će se održati u petak i subotu u Plavoj sali Gradskoj kući sa početkom od  10 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 dana
Komentara: 4
Pregleda: 1575
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.