Komentara: 4
Pregleda: 2357
Foto

Subotica domaćin kvalifikacija Lige šampiona za žene

19.08.2022. u 13:10h
Izvor: Subotica.com
Subotica je jedan od domaćina 11. kvalifikacione grupe Lige šampiona za žene, u kojoj će snage odmeriti ŽFK „Spartak“ iz Subotice, „Bran Kviner“ iz Norveške i „ARG Spor“ iz Turske.
Subotica domaćin kvalifikacija Lige šampiona za žene

Tim povodom, za predstavnike UEFE i klubova danas je upriličen prijem kod gradonačelnika Subotice, koji je i ovog puta poručio da će uspešni sportisti, koji su ponos grada i njegovi najbolji ambasadori, uvek imati podršku.

- Subotica još jednom potvrđuje da je Evropa. Velika je čast biti domaćin učesnicima koji se bore za prolazak u završnicu Lige šampiona, elitnog takmičenja koje okuplja najbolje klubove. Gostima sam predstavio da su došli u grad koji voli i poznaje sport, koji ima veliki broj prvaka države, Evrope i sveta, olimpijskih pobednika i koji je iznjedrio mnoge sportiste i sportistkinje. Zato sa ponosom ima epitet „Grad sportova“ – poručio je posle prijema prvi čovek grada, Stevan Bakić. – Subotica je jedan od retkih gradova, ne samo u Srbiji nego i šire, gde imate priliku da se bavite maltene bilo kojim sportom. Sportsko društvo „Spartak“ je najveće u Srbiji, a sportisti su ponos grada.

Subotica domaćin kvalifikacija Lige šampiona za žene

Posebno mesto u sportskom ponosu ima fudbal, istakao je Bakić, kao i ŽFK „Spartak“ sa osvojenih 13 državnih titula, koji odavno nema premca u Srbiji.

- U nedelju će moje srce kucati za naše „golubice“ i nadam se da će mi svojom igrom protiv „Bran Kvinera“ zalečiti prošlogodišnju ranu od „Tventea“. Pozivam sugrađane da u što većem broju dođu na Gradski stadion i bodre naše „golubice“ – naglasio je Bakić.

Subotica domaćin kvalifikacija Lige šampiona za žene

Jučerašnji meč između „Bran Kvinera“ i „ARG Spor“ pripao je Norvežankama, koje će u nedelju izaći na megdan Subotičankama.

- Ovih dana je  Subotica centar ženskog fudbala u regionu i mi se ponosimo činjenicom da smo uspeli ponovo da organizujemo veliko takmičenje. Učinili smo sve da ispunimo sve infrastrukturne zahteve UEFE, svi naši objekti su prošli njihovu inspekciju te smo dobili priliku da naš tim na svom stadionu igra ovakvo veliko takmičenje. Dobili smo priliku da na svom terenu napravimo korak više – istakao je Bojan Arsić, generalni sekretar ŽFK „Spartak“, zahvalivši se Gradu Subotici na podršci u tim nastojanjima.

Subotica domaćin kvalifikacija Lige šampiona za žene

Iako je za šampiona Turske „ARG Spor“  takmičenje završeno, gosti su izrazilki želju da nastave i ojačaju saradnju sa našim gradom.

- Nemamo puno iskustva u ovakvim takmičenjima, ovo je poslednji šampion Turske, ali je u usponu ka dobrim rezultatima.  Dolazi iz jednog industrijskog grada u Turskoj i spreman je da ima još bolje odnose i saradnju sa Suboticom i „Spartakom“. Spremni smo da u Subotici organizujemo međunarodne turnire jer smo izuzetno zadovoljni uslovima koje ovaj grad pruža – dodaje Kenan Kurteš, predstavnik turskog kluba.

Izvor: Subotica.com
Prijem gradonačelnika Bakića za delegaciju UEFA i ŽFK "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za delegaciju UEFA i ŽFK "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za delegaciju UEFA i ŽFK "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za delegaciju UEFA i ŽFK "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za delegaciju UEFA i ŽFK "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za delegaciju UEFA i ŽFK "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za delegaciju UEFA i ŽFK "Spartak" Prijem gradonačelnika Bakića za delegaciju UEFA i ŽFK "Spartak"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2357

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

uefa women's champions league

bojan arsić

stevan bakić

uefa liga šampiona za žene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.