Komentara: 1
Pregleda: 1931

Subotica - grad festivala

26.08.2010. u 23:25h
Subotica - grad festivala

U Subotici je, na inicijativu Fokus fondacije, a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu Vojvodine, pokrenut projekat Subotica - grad festivala.

15 subotičkih i 2 festivala iz okoline Subotice, okupilo se pod sloganom Subotica-grad festivala, sa idejom da promovišu kulturnu ponudu grada Subotice kao mesta sa dugom festivalskom tradicijom.

„Misija projekta Subotica - grad festivala je da postavi temelje kontiunirane i žive komunikacije grada i njegovih manifestacija sa širim okruženjem. Da uspostavi kontakt sa najširim auditorijumom i da, nezavisno od ciljnih grupa svakog gradskog festivala pojedinačno, pozicionira Suboticu kao jedinstvenu kulturološko-turističku destinaciju", stoji u saopštenju povodom projekta.

Oko ideje Subotice kao grada festivala okupile su se sledeće manifestacije: Festival ljubavi i vina (februar), Književni festival „Pisci u fokusu" (mart), Ambush - festival new age muzike (mart / septembar), Jazzik - međunarodni jazz festival (april), Trenchtown festival - muzički festival nove generacije (april-maj), Guitar open festival - muzički festival i takmičenje klasičnih gitarista (maj), Međunarodni festival pozorišta za decu (maj), Etnofest - world music festival (jun), Festival evropskog filma Palić (jul), Summer3p - festival elektronske muzike (jul), Dužijanca - tradicionalni žetveni festival (avgust), Interetno - festival tradicionalne muzike i plesa (avgust), Romart - festival romske kulture (oktobar), Desiré Central Station - međunarodni festival savremene pozorišne i plesne umetnosti (novembar) i Jazziré - festival savremenog jazza (novembar).

Projekat Subotica - grad festivala preporučuje još dva festivala, koji se odvijaju u okolini - Domboš fest koji se odvija u Malom Iđošu tokom jula i festival Jazz, improvizovana muzika... koji se odvija tokom septembra u Kanjiži.

Najavljena je i internet prezentacija projekta.

 

Postavljeno pre 14 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 1931
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.