Komentara: 4
Pregleda: 4406

Subotica grad sa najviše samoubistava

03.02.2011. u 14:17h
Izvor: Glas javnosti
Subotica grad sa najviše samoubistava

Subotica je i dalje, u odnosu na druge gradove u Vojvodini, sredina s najvećim brojem pokušaja samoubistava, a tokom zimskih meseci raste broj samoubica, piše dnevni list na mađarskom jeziku Mađar so.

Tokom zimskih meseci se dešavaju jedan do dva pokušaja samoubistva dnevno, navode na psihijatrijskom odeljenju subotičke bolnice, a prenosi taj list.

Prema bolničkim statistikama, između katoličkog i pravoslavnog Božića, 12 Subotičana je pokušalo da počini samoubistvo, dok je oko 50 žitelja ovog grada pomoć potražilo na psihijatrijskom odeljenju bolnice.

Neuropsihijatar Zoltan Šagi rekao je za Mađar so da je autodestrukcija i dalje više karakteristična za mađarski narod, ali nema objašnjenja zbog čega je to tako.

Među srpskim stanovništvom je depresija isto toliko prisutna, kao i među mađarskim, ali se oni u manjem broju odlučuju na pokušaj samoubistva, naveo je Šagi.

Prema njegovim rečima, samoubistvo i depresija su čvrsto povezani, a jedan od uzroka depresije je i u promeni i raspadu sistema vrednosti u društvu i od tada i broj samoubistava beleži porast.

Izvor: Glas javnosti
Postavljeno pre 13 godina i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4406

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.