Komentara: 0
Pregleda: 1090

Subotica još uvek nema adekvatno vozilo za prevoz osoba sa invaliditetom

06.12.2022. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
Subotica još uvek nema adekvatno kombi vozilo za prevoz osoba sa invaliditetom, na ovaj problem ukazali su članovi Udruženja "Centar za pravi život" i Udruženja amputiranih i rođenih sa malformacijama povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.
Subotica još uvek nema adekvatno vozilo za prevoz osoba sa invaliditetom

Obeležavanje Međunardonog dana osoba sa invaliditetom bio je prilika da subotička udruženja još jednom apeluju na nadležne da im obezbede adekvatno vozilo za prevoz.

Uprkos višegodišnjim obećanjima, Grad još uvek nije nabavio adekvatno kombi vozilo za prevoz osoba sa invaliditetom. U svim drugim opštinama i gradovima u zemlji problem prevoza je rešen nabavkom novih kombi vozila, jedino se u našem gradu osobe sa invaliditetom prevoze u neadekvatnom starom vozilu iz 1998. godine koje često nije u funkciji. Za osobe sa invaliditetom u našem gradu ovo je preko potrebno i nadamo se da će se to što pre rešiti - navode predstavnici ova dva subotička udruženja - Istovremeno, moramo da pohvalimo Grad koji je obezbedio kontinuirano finansiranje iz budžeta za uslugu personalne asistencije i ličnog pratioca.

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom u petak je, u Studentskom odmaralištu na Paliću, upriličeno druženje članova subotičkih udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom.

Ovo druženje uz prigodnu zabavu i živu muziku omogućilo nam je da se opustimo, razonodimo i da zaboravimo na one ne tako lepe stvarii probleme sa kojima smo svakodnevno okupirani - kažu Dejan Đokić i Stipan Cakić, zastupnici ovih udruženja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1090
Povezane teme

dan osoba sa invaliditetom

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.