Komentara: 6
Pregleda: 3327

Subotica od ove sezone pokrivena automatskim protivgradnim lansirnim stanicama

12.06.2022. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući investiciji Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Grad je dobio 18 automatskih protivgradnih lansirnih stanica koje su raspoređene tako da pokrivaju čitavu teritoriju Grada Subotice.
Subotica od ove sezone pokrivena automatskim protivgradnim lansirnim stanicama

Iz Gradske kuće navode da je u pitanju savremeni vid protivgradne odbrane koji je efikasniji i bezbedniji.

- Tokom ove godine postavljene su automatske lansirne stanice kojima upravlja Radarski centar Bajša. Sa celokupnom protivgradnom zaštitom i nabavka raketa prešla je u ruke Republičkog hidrometeorološkog zavoda, ali rakete koje su nabavljene u ranijem periodu biće upotrebljene u predstojećem periodu - objašnjava član Gradskog veća, Hajnalka Bognar Pastor.

Od stanica starog tipa ostale su još jedino one u Bajmoku i Bačkim Vinogradima, ali vremenom će i stanice na ovim lokacijama biti automatizovane. Lokalna samouprava će finansirati rad strelaca na ovim stanicama dok se i one ne automatizuju.

- To znači da su ove sezone angažovana četiri lica za rukovanje protivgradnim raketama. Lokalna samouprava će finansirati rad strelaca na ovim stanicama dok se i one ne automatizuju

Podsećamo, prošle godine na teritoriji Grada Subotice funkcionisalo je 13 lansirnih stanica i ukupno je bilo angažovano 26 strelaca, dok je 10 stanica bilo neaktivno zbog nedostatka radne snage, odnosno zbog ruiniranog stanja stanica. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 3327
Povezane teme

protivgradna odbrana

protivgradne rakete

protivgradna zaštita

hajnalka bognar pastor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.