Komentara: 3
Pregleda: 1029
Foto

Subotica postala Etnopolis - otvoren 23. Interetno festival

22.08.2024. u 11:09h
Izvor: Subotica.com
Svakog avgusta, u protekle 23 godine, centar našeg grada postaje Etnopolis koji širom otvara vrata učesnicima i gostima Interetno festivala.
Subotica postala Etnopolis - otvoren 23. Interetno festival

Tokom pet festivalskih dana, u Etnopolisu će nastupiti plesne grupe iz Ekvadora, Bolivije, Portugalije, Kolumbije, Severnog Kipra, Bugarske,  Mađarske i Srbije.

Početak jedne od najlepših gradskih manifestacija, koju organizuje MKC „Nepker“, ozvaničio je Srđan Samardžić, pomoćnik gradonačelnika Subotice, ističući značaj Interetna za kulturni život grada.

- Subotica će narednih dana biti mesto susreta i prožimanja različitih kultura, tradicija i običaja, mesto druženja mladih iz celog sveta. Posetioci manifestacije koja neguje folklornu tradiciju, pored bogatog kulturnog programa moći će da uživaju i u brojnim i raznovrsnim pratećem programima. U centru našeg grada u kome se prepliću tradicionalno i moderno, predstavljeno je i stvaralaštvo vrhunskih majstora i pomalo zaboravljeni proizvodi kojima se oslikava istorija naroda sa ovih prostora – poručio je Samardžić. – Verujem da će učesnici Interetna razmeniti i iskustva i sklopiti nova prijateljstva i da će se upoznati sa specifičnostima multietničke Subotice, koja pre prepoznatljiva po gostoprimstvu, toleranciji, bogastvu različitosti i opredeljenju za zajedništvo.

Subotica postala Etnopolis - otvoren 23. Interetno festivalSubotica postala Etnopolis - otvoren 23. Interetno festivalU narednim danima, na plesnim panoramama ansambli će predstaviti svoje bogate kulture, plesove i muziku. Festival će biti zatvoren karnevalom i svečanim gala koncertom.  Igraonica "Zlatna kapija"  je sastavni deo festivala i u popodnevnim satima mališani će moći da uživaju u festivalskoj atmosferi. Pored zanatskih radionica, gostujuće plesne grupe organizovaće dečje radionice, a Mađarsko narodno pozorište izvešće predstavu.

- Srećni smo što posle pet godina možemo da ugostimo folklorne grupe iz dalekih letinoameričkih  zemalja i od srca se zahvaljujem gradonačelniku, Gradu, Mađarskom konzulatu i sponzorima koji su nam to i omogućili – dodaje Bela Bodrogi, direktor MKC „Nepker“.

Subotica postala Etnopolis - otvoren 23. Interetno festival

Izvor: Subotica.com

Etnopolis - štandovi u centru

Etnopolis - štandovi u centru Etnopolis - štandovi u centru Etnopolis - štandovi u centru Etnopolis - štandovi u centru Etnopolis - štandovi u centru Etnopolis - štandovi u centru Etnopolis - štandovi u centru Etnopolis - štandovi u centru
Pogledaj ostale fotografije

Svečano otvaranje XXIII Interetno festivala

Svečano otvaranje XXIII Interetno festivala Svečano otvaranje XXIII Interetno festivala Svečano otvaranje XXIII Interetno festivala Svečano otvaranje XXIII Interetno festivala Svečano otvaranje XXIII Interetno festivala Svečano otvaranje XXIII Interetno festivala Svečano otvaranje XXIII Interetno festivala Svečano otvaranje XXIII Interetno festivala
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 časova i 12 minuta
Komentara: 3
Pregleda: 1029
Povezane teme

interetno

interetno festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.