Komentara: 55
Pregleda: 6483
Foto

Subotica proslavila Spasovdan

14.06.2024. u 14:53h
Izvor: Subotica.com
Svetom liturgijom, litijom od crkve Svetog Nektarija Eginskog na Prozivci do hrama Vaznesenja Gospodnjeg i kulturno-umetničkim programom juče je obeležen Spasovdan, slava Grada Subotice.
Subotica proslavila Spasovdan

Predvođeni sveštenstvom, subotičkim ulicama prošao je veliki broj vernika svih generacija. U litiji je bila i ikona Bogorodice trojeručice, kojoj su se građani mogli pokloniti. Posle večernjeg bogosluženja u porti Svetovaznesenjskog hrama održan je kulturno-umetnički program.

- Spasovdan nije samo slava ovog divnog hrama, koji postoji već tri veka, već i slava Grada Subotice. Tako i mi, kao što je u našem narodu opšte poznato i prisutno, slavu obeležavamo duhovno i svetovno, te smo duhovno molitveno slavlje i divnu litiju, kojom smo sve započeli, nastavili smo u muzičkom duhu – kažu iz Crkvene opštine Subotičke.

Subotica proslavila SpasovdanU okviru Spasovdanskih svečanosti održan je koncert crkvenog hora Sveti Roman Melod sa gostima đakonom Ognjenom Zvekićem i Serafimom Astahovim, kao i duhovna tribina na kojoj je govorio otac Vitalije iz manastira Studenica. U sinoćnom programu nastupili su Jana Stevanović, Neca, učenici Muzičke škole i grupa „Iskon“.

Izvor: Subotica.com
Svečanom litijom kroz grad danas je obeležen Spasovdan Svečanom litijom kroz grad danas je obeležen Spasovdan Svečanom litijom kroz grad danas je obeležen Spasovdan Svečanom litijom kroz grad danas je obeležen Spasovdan Svečanom litijom kroz grad danas je obeležen Spasovdan Svečanom litijom kroz grad danas je obeležen Spasovdan Svečanom litijom kroz grad danas je obeležen Spasovdan Svečanom litijom kroz grad danas je obeležen Spasovdan
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 1 dan
Komentara: 55
Pregleda: 6483
Povezane teme

spasovdan

spasovdanske svečanosti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.