Komentara: 1
Pregleda: 2267

Subotica za vikend domaćin Državnog prvenstva u kik boksu, disciplina kik lajt

02.03.2023. u 11:00h > 04.03.2023. u 17:22h
Izvor: Subotica.com
U fiskulturnoj sali Tehničke škole "Ivan Sarić" za vikend će biti održano Prvenstvo Srbije u kik boksu (disciplina kik lajt). Borbe u subotu počinju od 10h, dok će finalne borbe biti održane u nedelju od 11h. Ulaz je besplatan.
Subotica za vikend domaćin Državnog prvenstva u kik boksu, disciplina kik lajt

Nakon dve decenije naš grad će ponovo biti domaćin takmičenja u kik boks disciplini kik lajt. Za vikend će nastupiti više od 300 takmičara svih uzrasta, među kojima su i naši sugrađani iz klubova "Spartak" i "Top fighter".

- Ljubitelji kik boksa, odnosno kik lajt discipline konačno će, posle 20 godina, ponovo imati priliku da uživaju u vrhunskim borbama i da navijaju za svoje sugrađane. Imamo prijavljenih 336 tamičara iz cele zemlje što je apsolutni rekord. Na svim državnim prvenstvima do sada je bilo između 200 i 250 takmičara - priča Vlatko Vojnić Tunić, organizator i takmičar Kik boks kluba "Spartak". - Iako se 22 godine bavim kik boksom za vikend ću po prvi put nastupiti u svom gradu. Od 10. godine sam živeo u susednoj Mađarskoj, bio član njihove reprezentacije i svo znanje i iskustvo koje sam tamo stekao želim da prenesem na mlađe naraštaje u svom rodnom gradu u koji sam se vratio.

Subotica za vikend domaćin Državnog prvenstva u kik boksu, disciplina kik lajt

U okviru kik lajt discipline borbe se održavaju na tatamiju, odnosno na borilištu, a takmičari nose majice.

- Disciplina se zove kik lajt i podrazumeva da se tehnike ne mogu izvoditi punom snagom. Nogama može da se napada butina i gornji deo tela, a rukama može da se napada samo gornji deo tela. Akcenat je na dinamici, taktici, tehnici i brzini - objašnjava sagovornik.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2267

Povezana vest

Povezane teme

kik boks klub spartak

kik boks

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.