Komentara: 10
Pregleda: 5267

Subotičani do sada podneli 45.000 poreskih prijava

12.06.2014. u 18:27h
Izvor: RTV Yueco
Služba lokalne poreske administracije u Subotici do sada je primila oko 45.000 poreskih prijava građana - obveznika koji ne vode poslovne knjige za imovinu, poljoprivredno i građevinsko zemljište. Do sada je obrađeno oko 26.000 poreskih prijava, na osnovu kojih je izdato oko 13.000 rešenja, u kojima je utvrđeno 97 miliona dinara poreza na imovinu. Subotičani su do juče na ime ovog poreza uplatili 129 miliona dinara.
Subotičani do sada podneli 45.000 poreskih prijava

Subotica je jedan od retkih gradova u Srbiji koji je, nakon izmena seta poreskih zakona, naložio ponovno podnošenje poreskih prijava za imovinu svih građana – obveznika. Jedan od njih je i Borko Horvat, koji podnosi prijavu oporezivanje stana.

Prema projekcijama šefice službe lokalne administracije Anke Trifunović, do sada je poresku prijavu podnela oko polovina obveznika. Prema njenim rečima, do sada je obrađeno oko 26.000 poreskih prijava, na osnovu kojih je izdato oko 13.000 rešenja, u kojima je utvrđeno 97 miliona dinara poreza na imovinu. Subotičani su do juče na ime ovog poreza uplatili 129 miliona dinara, što znači da je utvrđeni porez kod nekih i manji u odnosu na prošlu godinu, odnosno da su obveznici akontativno uplaćivali iznose. Anka Trifunović napominje da rok neće biti ponovo produžavan, ali da će i nakon isteka roka služba primati poreske prijave.

Obveznici koji to do sada nisu učinili, poreske prijave mogu podneti do 30. juna. Nepokretnosti za koje se podnose poreske prijave su građevinsko, poljoprivredno i šumsko zemljište, zatim stanovi, kuće za stanovanje, poslovne zgrade i drugi nadzemni i podzemni građevinski objekti koji služe za obavljanje delatnosti, kao i garaže i garažna mesta. Poreske prijave se podnose u Gradskoj kući, na prvom spratu u kancelariji broj 138 ili 137, svakog radnog dana od 7:30 do 14:30 na propisanom obrascu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 5267
Povezane teme

poreska prijava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.