Komentara: 14
Pregleda: 4202

Subotičani i igre na sreću

07.11.2012. u 19:05h
Izvor: RTV City
Surova svakodnevnica prosečnog radno sposobnog građanina Srbije primorava ga da pored posla, ako ga ima naravno, pronađe i dodatni izvor prihoda da bi narodski rečeno srkpio kraj sa krajem.
Subotičani i igre na sreću

Da pomenemo samo jednu stavku kućnog budžeta, potrošačku korpu koja za četvoročlanu porodicu iznosi oko 100.000 din, a uz republički prosek ličnog dohotka od oko 40.000 din sasvim jasno se odslikava situacija u kojoj se nalazimo.

Pod tim uslovima građani su primorani da potraže dodatne izvore finansiranja u krpljenju kućnog budžeta. Neki uspevaju da dodatno zarade kroz sezonske poslove, zanatske usluge ili uz pomoć raznih multilevel sistema, kućnih prodaja i slično. A neki se pak odluče da iskušaju svoju sreću.

Igre poput loto-a nekada su igrane radi zabave, zbog malo uzbuđenja u iščekivanju željenih brojeva, okruženi porodicom i prijateljima kraj malih ekrana. S obzirom na uslove današnjeg vremena, pitanje je da li se i dalje igre na sreću smatraju samo zabavom...

Primat kod mlađih generacija preuzima sportsko klađenje. Igra u kojoj se uz malo uloženog novca i nešto znanja prognozira pobednik meča. U nekim sredinama prognoziranje rezultata koji donosi određeni profit ili gubitak i ne smatra se više kao porok ili zavisnost, za neke postaje čak i izvor prihoda.

Mišljenja su podeljena, ali preovladava utisak da Subotičani ne očekuju i ne veruju da mogu da žive od igara na sreću, neki čak veruju da nas je sreća davno i napustila. Ipak su Subotičani navikli da žive od svog rada.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 4202
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.