Komentara: 1
Pregleda: 2945

Subotičani izlagali i osvajali značajna priznanja na 45. Sajmu peradarstva i Prvenstvu Srbije sitnih životinja

11.02.2022. u 11:57h
Izvor: Subotica.com
Subotičani izlagali i osvajali značajna priznanja na 45. Sajmu peradarstva i Prvenstvu Srbije sitnih životinja

Udruženje odgajivača sitnih životinja "Subotica" (UOSŽ) i ove godine učestvovala je od 3. do 6. februara u Somboru na najvećoj manifestaciji sitnih životinja u okruženju, koja je ujedno bila i Prvenstvo Srbije. Članovi subotičkog udruženja učestvovali su sa ukupno 184 eksponata.

- U kategoriji za titulu prvaka Srbije u konkurenciji sitnih životinja  naši  odgajivači prijavili su  100 exponata, pretežno golubova, i ostvarili izuzetne rezultate - objašnjava Marko Šarčević, predsednik Udruženje odgajivača sitnih životinja "Subotica". - Titula šampiona Srbije od članova subotičkog udruženja u konkurenciji golubova osvojili su Josip Bačić, Zoltan Montai, Branko Krmpotić, Rudika Gabrić, Ivan Skenderović i Atila Sakač. U konkurenciji ukrasnih kunića šampionska titula pripala je Peri Bašiću, dok je Nikola Pinter postao šampion sa ukrasnom živinom.

Subotičani izlagali i osvajali značajna priznanja na 45. Sajmu peradarstva i Prvenstvu Srbije sitnih životinjaKao jedan od sudija-ocenjivača na Prvenstvu Srbije bio je i član subotičkog udruženja, Adam Pletl.

- U okviru ove najznačajnije manifestacije iz oblasti odgoja sitnih životinja na Balkanu, članovi našeg udruženja vršili su promociju naših autohtonih subotičkih rasa golubova i tako doprineli popularizaciji ovih vrsta - dodaje Šarčević.

U okviru sajma održana je i izložba ptica, na kojoj su članovi Sekcije-ptičara UOSŽ "Subotica" prijavili 84 eksponata.

- Kvalitet jedinki naših članova bio je izvanredan, u prilog tome govori i ostvareni plasmani i 18 prvih mesta, 19 drugih mesta i 13 trećih mesta u raznim kategorijama - kaže Šarčević.

Od strane članova sekcije ptičara nagrađeni su: Laslo Deak, Ištvan Antal, Jožef Kolović, Robert Tomek, Miomir Bošnjak, Dragoslav Vasiljev, Dragan Takač, Zvonimir Svirčev, Emil Šokčić, Ivan Šokčić, Denis Šefčić i Veco Kopilović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2945
Povezane teme

udruženje odgajivača sitnih životinja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.