Komentara: 10
Pregleda: 7227

Subotičani kupuju za vreme sniženja

04.03.2011. u 15:14h
Izvor: RTV Yueco
Subotičani kupuju za vreme sniženja

Sniženja cena zimske garderobe poslednjih nekoliko nedelja privukla su veliki broj Subotičana u butike. Česta je slika u ovom periodu da grupice nasmejanih ljudi sa kesama u rukama napuštaju neki od omiljenih butika. Iako Subotičani kažu da su neke odevne stvari pikirali još pre nekoliko meseci, čekali su period sniženja kako bi tu stvar kupili po mnogo manjoj ceni.

Za razliku od evropskih zemalja gde butici vrve od ljudi, i gde se pred svaku sezonu oseća tzv. kupovna groznica, u Srbiji je to malo drugačije. Zbog uglavnom slabije finansijske moći, i velikih cena u buticima, građani Subotice tokom godine ne izdvajaju veliki procenat kućnog budžeta za novu garderobu. Većina njih čeka period sniženja cena kada sebi mogu da priušte neku od stvari koju su mesecima gledali samo kroz izlog.

"Legend" je jedan od butika koji još od novembra ima sniženja određene garderobe. Cene zimske garderobe manje su od 50 do 70 odsto, i iz tog razloga, promet je povećan za čak 50 posto. Prosečan kupac, prema rečima prodavačica, u šopingu potroši oko 2000 dinara.

Ukoliko vam je potrebna garderoba za sledeću zimsku sezonu, nemojte da mislite da je rano razmišljati o tome, nego prošetajte gradom, obiđite butike, jer će pred sledeću zimsku sezonu ista ta garderoba biti i do 50 odsto skuplja. Ovako za manje para kupite garderobu koja vam se sviđa, odložite je u ormar, i sačekate da dođe zima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 7 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 7227
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.