Komentara: 1
Pregleda: 2892

Subotičani oprezni sa minusom

28.08.2013. u 16:11h
Izvor: RTV Studio B
Veliki broj klijenata u bankama koristi dozvoljeni minus, koji predstavlja kratkoročni kredit koji pruža da se raspolaže dodatnim sredstvima na računu. Takva povoljnost donosi i svakodnevne kamate, pa iz tog razloga čak i bankari savetuju da se on koristi samo ukoliko je trošak opravdan. Iako ovaj vid zaduživanja pruža mogućnost većeg troška nego priliva novca, Subotčani sa kojima smo razgovarali oprezni su prilikom upotrebe dozvoljenog minusa.
Subotičani oprezni sa minusom

Trošiti više nego što imate na računu zvuči primamljivo, ali Subotičani kažu da su oprezni kada je ta mogućnost u pitanju. Ukoliko počnete nekontrolisano da koristite minus, dobar deo vaše zarade ostaje banci.

Dozvoljeni minus predstavlja kratkoročni kredit koji pruža mogućnost raspolaganja dodatnim sredstvima na računu. On može biti koristan način za prevazilaženje trenutnog nedostatka novca u situacijama kada se desi neki nepredviđeni trošak.

Ono što je korisno znati jeste da se kamata obračunava dnevno i to samo na deo prekoračenja koji ste koristili. Savet bankara jeste da se dozvoljenim minusom ne obavljaju veće kupovine jer je za to uvek bolje sačekati momenat kada budete raspolagali većim sredstvima.

Izvor: RTV Studio B
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 2892
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.