Komentara: 10
Pregleda: 3049

Subotičani platili više od 90 odsto obračunatog poreza na imovinu

19.11.2015. u 17:25h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Subotičani su u 2015. godini platili više od 90 odsto svojih obaveza na osnovu poreza na imovinu.
Subotičani platili više od 90 odsto obračunatog poreza na imovinu

Kako je izjavila sekretarka Sekretarijata lokalne poreske administracije Anka Trifunović, utvrđeno je ukupno 520 miliona dinara poreza na imovinu fizičkih lica, a naplaćeno 480 miliona dinara, što je za 57 miliona dinara više u odnosu na prošlu godinu.

"Imamo 92 odsto naplate na utvrđeni porez u ovoj godini. Uopšte, nama je naplata u odnosu na utvrđeno uvek negde oko 98 – 99 procenata i sada će do kraja godine biti tako u odnosu na utvrđeno", rekla je Trifunović Tanjugu.

Poslednja rata ovogodišnjeg poreza na imovinu dospela je na naplatu 16. novembra, a oni koji nisu platili porez mogu očekivati da će im biti obračunata kamata, a ukoliko ne plate nakon opomene sledi i prinudna naplata.

"Sada smo poslali opomene za deo obveznika, novih obveznika koji nisu prijavili imovinu, a kojima smo utvrdili pa nisu platitli i tu ide prinudna naplata. Stavljamo i mere obezbeđenja naplate, a to je upis hipoteke, najčešće na poljoprivredno zemljište, koja se skida po izmirenju obaveza", dodala je ona.

Gradsko veće utvrdilo je osnovice poreza i za narednu godinu, a u ovom sekretarijatu kažu da se iznosi neće u mnogome razlikovati u odnosu na ovu godinu, osim u delu Dudove šume, gde će vlasnici imati niži porez zbog promene zone.

"Njima će biti manji porez ove godine u odnosu na prošlu", rekla je Trifunović Tanjugu.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 3049
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.