Komentara: 0
Pregleda: 288
Foto

Subotičani poslali poruku podrške deci koja se leče od karcinoma

01.10.2024. u 11:03h
Izvor: Subotica.com
Zlatni septembar, mesec podrške deci koja se leče od malignih bolesti, obeležen je u petak na Trgu slobode kada su okupljeni Subotičani poslali poruke podrške malim herojima.
Subotičani poslali poruku podrške deci koja se leče od karcinoma

U okviru akcije NURDOR-a pod nazivom "Ja sam tvoja podrška" organizovan je program za decu uz animatore, maskote i muzičko - plesne tačke, a okupljeni sugrađani uputili su poruke podrške mališanima koji se leče od malignih bolesti. Takođe, prikupljala su se sredstva za realizaciju projekta pod nazivom "Bolnica po meri deteta".

Projekat se zalaže da se bolnice prilagode potrebama sve dece i da se opreme po najvišim standardima kako bi svako dete dobilo najbolji mogući tretman. Trenutno su u planu rekonstrukcije odeljenja na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu i Univerzitetskoj dečjoj bolnici "Tiršova" u Beogradu - kazala je volonterka NURDOR-a, Jelena Pavić.

Subotičani poslali poruku podrške deci koja se leče od karcinoma

ZA BOLNICE PO MERI DETETA Slanjem SMS-a na broj 1150 pomažete unapređenje kvaliteta lečenja dece iz cele Srbije o kojima NURDOR svakodnevno brine. Cena poruke je 100 dinara.

Poruke podrške drugarima koji biju najvažniju bitku uputili su i đaci OŠ "Sveti Sava" koji su, zajedno sa svojim učiteljicama, izradili "drvo podrške".

- Pokušali smo ovim porukama malo da razveselimo mališane koji se leče od raka, jer najvažnije je da ostanu hrabri i da se bore. Jako je važno da decu odmalena učimo da budu humani, plemeniti, da pomažu drugima. To se uči u porodici i u školi pa smo mi na ovaj način pokušali da sa našom decom pokažemo da nije teško biti plemenit, da nije teško pomagati i taj jedan mali crtež možda je nekom detetu ulepšao dan - istakla je učiteljica u OŠ "Sveti Sava", Aleksandra Delić.

Subotičani poslali poruku podrške deci koja se leče od karcinoma

Podsećamo, u našoj državi svakog dana jedno dete oboli od raka, a vera i nada u izlečenje igraju značajnu ulogu na putu ka uspehu. Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) olakšava živote mališanima koji se bore sa ovom bolešću i njihovim najbližima pružajući im praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku. Ovo udruženje čine roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje. 

Subotičani poslali poruku podrške deci koja se leče od karcinoma

Izvor: Subotica.com
Podrška deci oboleloj od karcinoma Podrška deci oboleloj od karcinoma Podrška deci oboleloj od karcinoma Podrška deci oboleloj od karcinoma Podrška deci oboleloj od karcinoma Podrška deci oboleloj od karcinoma Podrška deci oboleloj od karcinoma Podrška deci oboleloj od karcinoma
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 časova i 20 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 288
Povezane teme

nurdor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.