Komentara: 7
Pregleda: 1940

Subotičani se rešili više od 1.100 tona kabastog otpada

23.06.2024. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Subotičani se rešili više od 1.100 tona kabastog otpada

Za nepuna tri meseca, koliko je trajala tvelika prolećna akcija prikupljanja kabastog otpada iz domaćinstava, Subotičani su se rešili 1.154 tone ovog otpada, navode iz JKP "Čistoća i zelenilo" koje dva puta godišnje organizuje ovu tradicionalnu akciju.

- Ovo je druga akcija po uspešnosti, odnosno rekordna je bila prethodna godina kada smo u prolećnoj akciji prikupili 1.155 tona kabastog otpada, odnosno svega tonu više nego sada - objašnjava Nikola Jovičić, iz JKP "Čistoća i zelenilo" - Cilj ove akcije je da se građani reše kabastog otpad koji im se nagomilao preko zime, a da on ne završi u šumi. Osim kabastog otpada, građani su i ovoga puta u kontejnere zaprmine pet metara kubnih odlagali i drugi komunalni otpad.

Subotičani se rešili 959 tona kabastog otpada

Kako navodi sagovornik, za razliku od prethodnim akcija, znatno manje kabastog otpada prikupljeno je u prigradskim mesnim zajednicama, a to objašnjava činjenicom da domaćinstva i u tim mesnim zajednicama odnedavno imaju zelenu kantu.

- Na primer, u Čantaviru je prošle godine u okviru ove akcije prikupljeno 107 kontejnera otpada, a sada je bilo skoro duplo manje, to je upravo taj efekat zelene kante koja je primila kućno smeće - precizira Jovičić - Sa druge strane, u gradskim naseljima imamo obrnut slučaj jer su, čini mi se, privatnici koji voze otpad donosili i istovarali u kontejnere na punktovima u gradu i pretrpavali ih.

Subotičani se rešili više od 1.100 tona kabastog otpada

Najviše otpada u gradskim mesnim zajednicama prikupljeno je u Peščari, Makovoj sedmici i Novom selu i Zorki, dok je u okolnim naseljima najviše kabastog otpada bilo u Čataviru, Novom Žedniku, Bajmoku, Đurđinu i Bačkom Dušanovu.

Podsećam, JKP "Čistoća i zelenilo" svakodnevno daje mogućnost svim građanima da u sopstvenoj režiji neopasni komunalni otpad, do 500 kg, dovezu i odlože na telo gradske deponije - zaključuje sagovornik.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 nedelje i 1 dan
Komentara: 7
Pregleda: 1940
Povezane teme

jkp čistoća i zelenilo

sakupljanje kabastog otpada

kabasti otpad

nikola jovičić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.