Komentara: 1
Pregleda: 3520

Subotičanin Stanko Markotić - diskretni heroj moto sporta Srbije

15.12.2015. u 09:22h
Izvor: RTV City
Subotičanin Stanko Markotić - diskretni heroj moto sporta Srbije

Sedmostruki šampion Srbije u moto klasik kategoriji do 50 kubika Stanko Markotić imao je sezonu iz snova. Pored osvajanja nove titule prvaka države, Stanko je u moto klasik šampionatu Evrope ostvario sjajan rezultat plasiravši se među pet najboljih vozača u svojoj kategoriji pored brojnih vozača iz ekonomskih jačih zemalja.

Put do vrha vodio je preko trnja a počeo je 2007. godine na stazi Ada Huja u Beogradu.

- "Prvu ozbiljnu takmičarsku trku vozio sam na Adi Huji gde sam zauzeo treće mesto. Iskreno da kažem bio sam nezadovoljan ostvarenim plasmanom jer sam očekivao mnogo više.  Posle kada sam malo sveukupno sazreo i video o čemu se radi i upoznao se sa trkama i takmičenjem shvatio sam da je treće mesto veliki uspeh." - kaže Markotić.

Subotičanin Stanko Markotić - diskretni heroj moto sporta Srbije

Dobri rezultati u kontinuitetu Stanku Markotiću  i njegovom sinu Marinu omogućili su da zakucaju na vrata Evropske moto scene. Holanđani su prepoznali talenat Markotića i pružili im šansu da svoje stečeno iskustvo na stazama Srbije i regiona, implementiraju i na stazama širom Evrope.

- "Osvajanjem sezone 2009/2010 pružila mi se prilika da se pojavim i na ozbiljnijim takmičenjim van granica Srbije. Stupili smo u kontakt sa šefom Holandske ekipe „Elmot“ za koju danas nastupamo moj sin Marino i ja. Na sastanku predstavnik ekipe objasnio nam je gde grešimo i šta trebamo da učinimo da bi mogli da nastupimo za njihov tim na Kupu Evrope, koji je najjače takmičenje u našoj kategoriji. Naš debi bio je na stazi Os u Holandiji gde smo u konkurenciji od 50 vozača osvojili 8. i 10. poziciju, iako su nam davane male šanse da ćemo biti i u prvih 25 vozača. Sa slabijim motorima napravili smo ogroman uspeh i nakon trke na stazi Os, krenula je naša karijera u Evropi“. - priseća se motociklista.

Subotičanin Stanko Markotić - diskretni heroj moto sporta Srbije

Stanko je ove sezone odbranio titulu prvaka Srbije u svojoj kategoriji, za šta će biti nagrađen zlatnom kacigom na svečanosti narednog četvrtka u Zrenjaninu. U Evropi penjao se na postolja, ali ostaje žal za pojedinim trkama na kojima nije mogao da učestvuje iz mnogo razloga.

- "Ove sezone u Evropskom Kupu  npr. osvojio sam šesto mesto u Saksoringu, drugoplasirani na stazi Grobnik, sedmoplasirani u Hengelu itd. Nažalost nisam uspeo da odvozim sve trke koje su bile u kalendaru, što me je omelo da napravim još bolji razultat, ali se nadam da ću naredne godine uspeti da učestvujem na svim trkama.“ - zadovoljo rezimira i najavljuje Stanko Markotić

Ljubav prema motociklima vidljiva je kod Stanka u svakoj izgovorenoj reči  i u svakom gestu. Stanko živi za svoje dvotočkaše,  za trke koje vozi  ali i za svog sina Marina koji se trenutno u Holandiji priprema za narednu sezonu. Subotica ima svog diskretnog sportskog heroja i vreme je da ga i upozna.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3520
Povezane teme

motociklizam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.