Komentara: 1
Pregleda: 1779

Subotici dodeljeni ključevi grada Segedina

21.12.2009. u 18:49h
Izvor: RTV Yueco
Subotici dodeljeni ključevi grada Segedina

Subotičko preduzeće "Palić Ludaš" u znak obeležavanja ukidanja viza organizovalo je putovanje u Segedin za grupu Subotičana u cilju pospešivanja turističke saradnje. Na graničnom prelazu Horgoš tom prilikom sastali su se i gradonačelnici dva bratska grada, Segedina i Subotice. Gradonačelnik Segedina, Laslo Botka predao je gradonačelniku Subotice Saši Vučiniću ključeve grada, u znak bliskosti i nastavka dosadašnje odlične saradnje.

Gradonačelnik Segedina Laslo Botka istakao je, da ukidanje viza nije veliki korak za Eu ali je izuzetno značajan za inteziviranje saradnje Subotice i Segedina. Vučinić je uz reči zahvalnosti dodao da će Subotica kao i uvek biti potpuno otvorena za bratski Segedin i njegove stanovnike.

Na graničnom prelazu prisutni su bili i ministar spoljnih poslova Jeremić, potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i ministarka pravde Snežana Malović koje je dočekao je ministar inostranih poslova Mađarske Peter Balaž. Ministar Jeremić je podsetio da nam je 20 godina trebalo da dođemo do vizne liberalizacije ističući da je to bio naporan posao za sve državne organe.

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocenio je da vizna liberalizacija za građane Srbije ne znači samo prelazak granica bez viza, već i to što mogu da se osećaju kao ravnopravni deo Evrope.

Sudeći po stanju na Horgošu, zastoja i gužvi nema, a kontrola neviziranih pasoša traje svega nekoliko sekundi. Pogranične službe ocenjuju da će gužve početi tek pošto prođu ledeni dani. Ipak, u Upravi carina kažu da je broj građana koji su odlučili da se prve noći posle ukidanja viza otisnu put EU 25 odsto veći nego inače.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1779
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.