Komentara: 1
Pregleda: 7990

Subotička bolnica

06.08.2009. u 17:07h
Izvor: RTV Yueco
<p>Op&scaron;ta bolnica u Subotici danas je predstavila svoj novi sajt. Sajt sadrži razne rubrike, a pacijenti putem i na ova način mogu da postave pitanje doktorima, koji će im u roku 48 časova odgovoriti.</p>
Subotička bolnica

Adresa sajta je www.bolnicasubotica.com, a koliko je koštao ovaj posao nismo dobili odgovor, jer se još uvek ne zna.Pacijenti jpš uvek ne mogu u subotičkoj bolnici da ostvare refundaciju troškova za preglede kod privatnika ako ustanove javnog zdravstva nisu mogle da im pruže u roku od 30 dana.

Ovo pravo, utvrđeno pravilnikom od 15. aprila, koji je, u međuvremenu, zbog tehničkih nepreciznosti izmenjen, odnosi se samo na preglede za koje se u zdravstvenim ustanovama ne prave liste čekanja, pišu Večernje novosti.

U Subotičkoj bolnici kažu da nisu spremni da izdaju potvrde pacijentima, jer nije jasno definisano u kojim slučajevima se se treba da se izda potvrda.Direktor Opšte bolnice u Subotici, doktor Goran Bićanin rekao je da retko koja bolnica će moći da ispuni zahteve, gde su zdravstvene ustanove dužne su da svakom pacijentu kojem ne mogu da zakažu pregled u roku od 30 dana o tome daju pisanu potvrdu.

Ideja je dobra, ali zdravsteno osiguranje kod nas nije rešeno na adekvatan nivo i pacijenti ne mogu da biraju gde da se leče. U subotičkoj bolnici nije počela sa radom ni večernja klinika.Direktor bolnice kaže da su oni poslali predlog Ministarstvu zdravlja, ali odgovor od njih do sada nisu dobili.

Na današnjem brifingu u Bolnici rečeno je i da je potrebno šest miliona dinara za saniranje štete u podrumu objekta. Obezbeđeno je pokrajinskog sekreterijata za zdravstvo tri miliona dinara i milion i 500 hiljada dinara iz budžeta.Kada novac legne na račun bolnice počeće i radovi, kaže Bićanin.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 7990
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.