Komentara: 2
Pregleda: 2732

Subotička letnja akademija okupila 150 prosvetnih radnika

10.08.2021. u 12:40h
Izvor: Subotica.com
Subotička letnja akademija, koju po 25. put organizuje Udruženje prosvetnih radnika Mađara Severne Bačke, svečano je otvorena juče u Velikoj većnici Gradske kuće. Predavači akreditovanog programa stručnog usavršavanja pod nazivom "Heroji pedagogije", saradnici su uglednih visokoškolskih ustanova iz zemlje i inostranstva na kojem učestvuje 150 polaznika.
Subotička letnja akademija okupila 150 prosvetnih radnika

Na svečanom otvaranju Subotičke letnje akademije, koja će trajati do 12. avgusta, učesnicima se obratio dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada, rekavši da je Udruženje prosvetnih radnika Mađara Severne Bačke tokom skoro tri decenije svoga rada steklo veliki ugled, te da danas, zahvaljujući istrajnosti rukovodstva i članova ima značajnu profesionalnu ulogu u obrazovanju na mađarskom nastavnom jeziku u Vojvodini. On je naglasio i značaj 25. godišnjice Subotičke letnje akademije jer, kako je rekao, to govori o činjenici da prosvetni radnici koji svoje zanimanje doživljavaju pozivom, stalno stručno usavršavanje i doživotno učenje smatraju neizostavnim, pružajući time primer svojim učenicima, okruženju, pa i društvu u celini. 

- Školska godina za nama dokazuje da je danas biti nastavnik teže nego ikada. Nastava na daljinu je uvedena bez mogućnosti detaljnih prethodnih priprema, jer se obrazovno-vaspitni proces naše dece nije smeo prekinuti. Međutim, iako se obrazovno-vaspitna delatnost morala nastaviti pod potpuno novim i drugačijim okolnostima punih nedoumica i izazova za prosvetne radnike, oni su iz dana u dan pružali svu potrebnu pomoć i podršku svojim učenicima i njihovim roditeljima - naglasio je Pastor.

Subotička letnja akademija okupila 150 prosvetnih radnikaUčesnicima su se obratili još i Ibolja De Negri, predsednica Udruženja prosvetnih radnika Mađara Severne Bačke, dr Zoltan Lerinci, pomoćnik ministra zadužen za međunarodne odnose u Ministarstvu za ljudske resurse Mađarske, mr Jene Hajnal, predsednik Nacionalnog saveta Mađarske nacionalne manjine, Žolt Sakalaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, i Iren Fekete, predsednica Udruženja prosvetnih radnika Mađara u Slovačkoj.

Pored stručnog usavršavanja prosvetnih radnika i zastupanja njihovih interesa, Udruženje prosvetnih radnika Mađara Severne Bačke bavi se i organizovanjem edukativnih kampova i raznih takmičenja u oblasti obrazovanja za decu i učenike.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2732
Povezane teme

balint pastor

subotička letnja akademija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.