Komentara: 3
Pregleda: 1035
Foto

Subotička Slobodna zona motor privrednog razvoja Vojvodine

29.08.2024. u 14:13h
Izvor: Subotica.com
Subotička Slobodna zona motor privrednog razvoja Vojvodine

Promet koji je prošle godine premašio 1.2 milijarde evra, 12 kompanija koje posluju u njenom okrilju i stalne težnje za unapređenje poslovanja, Slobodnu zonu Subotica svrstali su među pokretače vojvođanske i srpske privrede. Zbog toga će uvek moći da računa na svesrdnu podršku Pokrajinske vlade i Grada Subotice, poručili su danas Sandra Božić, potpredsednica Pokrajinske vlade i gradonačelnik Stevan Bakić, prilikom posete Slobodnoj zoni i kompaniji „Ametek“.

Subotička Slobodna zona motor privrednog razvoja Vojvodine- Iznenađena sam najnovijim rezulatima i slobodno mogu da konstatujem da je ovo najbolji primer rada slobodnih zona u našoj državi, bez obzira što i ostale rade punim kapacitetom. Slobodna zona Subotica je primer podsticaja razvoju ekonomije naše države – poručila je Sandra Božić. – Uvek će imati podršku od strane Pokrajinske vlade. Rezultati su impresivni, uspeli su da poslovanje stave van okvira, stave ga u jedan drugačiji poslovni prostor u kome su spojili privredu i nauku i obrazovanje. Veliki deo javnosti, međutim, nije dovojlno upoznat koje benefite država, lokalna samuprava i pokrajina imaju od slobodnih zona, i zato bi trebalo prezentovati rezultate kako bi predstavili primere dobre prakse.

Subotička Slobodna zona motor privrednog razvoja Vojvodine

Po rečima gradonačelnika Stevana Bakića, Slobodna zona je postala jedan od simbola našeg grada.

- Slobodna zona Subotica posluje u okvoru Privredne zone „Mali Bajmok“, upošljava oko 6.500 radnika i motor je privrednog razvoja našeg grada i jedan od ponosa. Promet je prošle godine bio rekordan. Od ukupnih 7.7 milijardi evra koje ostvaruju svoh 15 slobodnih zona u Srbiji, subotička Slobodna zona ostvarila je 1.29 milijardi evra – objasnio je gradonačelnik Bakić. – Ovda radi 12 eminentnih inostranih kompanija, koje su lideri u svojim proizvodnim delatnostima. Takođe, u okviru projekta „Zajedno do uspeha“ potpisano je više od 70 sporazuma o saradnji sa obrazovnim i naučnim ustanovama i drugim subjektima.

Među deset najvećih izvoznika u Srbiji, dve kompanije – „Flender“ i „Bojsen“, posluju upravo u sistemu Slobodne zone Subotica.

Subotička Slobodna zona motor privrednog razvoja Vojvodine

- Današnji sastanak je bio vrlo plodotvoran, budući da smo uspeli u kratkim crtama da predstavimo sva dostignuća i rezultate Slobodne zone. Ponosni smo na njih, jer je učešće Slobodne zone Subotica oko 17 odsto u ukupno ostvarnom prometu. Prošle godine je više od 690 miliona evra ostvareno je neposredno u proizvodnji, a 112 miliona evra ostvareno je kroz promet usluga. To je zato što smo mi u našim strateškim dokumentima razvoja definisali povezivanje sa lokalnom privredom. Rast usluga pokazuje veći stepen uključenosti lokalne privrede u naše poslovanje – pojašnjava Saša Gravorac, direktor Slobodne zone Subotica. – U budućnosti planiramo izgradnju proizvodno-skladišnog objekta, pokrenemo projekat naučno-tehnološkog parka, kao i rad na unapređenju naših usluga kroz proces ISO standardizacije. Takođe, planiramo i izradu strategije razvoja u narednih pet godina, a kontinuirano radimo na privlačenju novih korisnika i unapređenju usluga.

Izvor: Subotica.com
Poseta potpredsednice APV Sandre Božić Slobodnoj zoni „Subotica“ i kompaniji „Ametek“ Poseta potpredsednice APV Sandre Božić Slobodnoj zoni „Subotica“ i kompaniji „Ametek“ Poseta potpredsednice APV Sandre Božić Slobodnoj zoni „Subotica“ i kompaniji „Ametek“ Poseta potpredsednice APV Sandre Božić Slobodnoj zoni „Subotica“ i kompaniji „Ametek“ Poseta potpredsednice APV Sandre Božić Slobodnoj zoni „Subotica“ i kompaniji „Ametek“ Poseta potpredsednice APV Sandre Božić Slobodnoj zoni „Subotica“ i kompaniji „Ametek“ Poseta potpredsednice APV Sandre Božić Slobodnoj zoni „Subotica“ i kompaniji „Ametek“ Poseta potpredsednice APV Sandre Božić Slobodnoj zoni „Subotica“ i kompaniji „Ametek“
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 časova i 9 minuta
Komentara: 3
Pregleda: 1035
Povezane teme

slobodna zona subotica

slobodna zona mali bajmok

privredna zona mali bajmok

industrijska zona mali bajmok

saša gravorac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.