Komentara: 25
Pregleda: 2662

Subotički biskup se sastao sa predsednikom Skupštine Vojvodine

27.04.2021. u 16:34h
Izvor: Subotica.com
Subotički biskup mons. Slavko Večerin sastao se danas u Domu biskupije sa predsednikom Skupštine AP Vojvodine Ištvanom Pastorom, kako bi razmenili mišljenja o aktuelnoj društveno-političkoj situaciji i razgovarali o mogućnostima unapređivanja saradnje između pokrajinskih i lokalnih nivoa vlasti i Subotičke biskupije.
Subotički biskup se sastao sa predsednikom Skupštine Vojvodine

Kako je saopšteno iz Subotičke biskupije, mons. Večerin je Pastoru posebno zahvalio za posredovanje oko velike materijalne podrške koju Mađarska, preko Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine, izdvaja za obnovu subotičke katedrale, drugih crkava i realizaciju pastoralnih projekata.

- Zahvaljujući toj vrsti potpore, u proteklim godinama obnovljeno je više crkava, izgrađeno nekoliko parohijskih dvorana, a realizovani su i mnogi pastoralno-edukativni projekti, i u više navrata je pružena potpora delovanju Malog semeništa i gimnazije "Paulinum" u Subotici - saopšteno je iz Subotičke biskupije.

Pastor je podsetio na dobru saradnju vlasti na svim nivoima i institucija mađarske nacionalne manjine u Srbiji sa Subotičkom biskupijom dok joj je mons. Janoš Penzeš bio na čelu, i izrazio nadu da će se ta saradnja u skoroj budućnosti još unaprediti.

Na kraju sastanka, oba sagovornika su izrazila spremnost da i dalje čine sve iz područja svojih kompetencija, kako bi napredak Katoličke crkve bio blagotvoran za celokupno društvo.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 25
Pregleda: 2662
Povezane teme

ištvan pastor

subotička biskupija

biskup slavko večerin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.