Komentara: 4
Pregleda: 2208

Subotički đaci učili o kulturi govora i izražavanju

18.06.2022. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
Učenici subotičkih osnovnih i srednjih škola, njih oko dve stotine, učestvovali su u projektu „Progovori da vidim ko si” - kultura govora i usmenog izražavanja, čiji cilj da unapredi veštine i verbalne i neverbalne komunikacije kod mladih.
Subotički đaci učili o kulturi govora i izražavanju

Šta su naučili tokom radionica – kako se “bori” protiv poštapalica, stranih reči, treme i drugih faktora koji ruže lepotu našeg jezika i izražavanja, đaci su pokazali danas na javnom času u dvorani bioskopa “Eurocinema”.

U vreme kada je komunikacija kao socijalna veština posebno značajna, veoma je važno i potrebno da se realizuju radionice ovog tipa poručuje glumac Milan Bosiljčić, osnivač Udruženja “Izražajnost” koje realizuje ovaj projekat.

- Cilj je da darovitu decu, za početak, a kasnije i šire, naučimo kulturi govora, koja je socijalna veština 21.veka. Bez obzira na upotrebu novih tehnologija, veoma je važno kako se izražavamo, ne samo za konkurentnost u poslu, već uopšte u životu – objašnjava Bosiljčić. – Cilj je da pokažemo kako se deca snalaze na javnom nastupu, da otvorimo divni svet komunikacije,  da to nije ništa teško. Kultura govora je danas na niskom nivou ali kroz ovakav temeljan rad može da se popravi.

Subotički đaci učili o kulturi govora i izražavanjuGrad Subotica podržava ovakve projekte obzirom da je i neformalno obrazovanje podjednako važno za celokupni kvalitet opšte edukacije.

- Radi se o višemesečnim radionicama u kojima je učestvovao veliki broj dece. Obrazovanje podržavamo ne samo kroz infrastrukturu i poboljšanje uslova rada, već i kroz podršku neformalnom obrazovanju. Danas kada se deca okreću mobilnim telefonima i kompjuterima, živa reč je veoma važna i zato smo sa zadovoljstvom podržali ovaj projekat – ističe Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti.

Subotički đaci učili o kulturi govora i izražavanjuMeđu školarcima koji su učili o kulturi govora bio je i Marko Popović, učenik šestog razreda OŠ “Ivan Goran Kovačić”.

- Kroz radionicu smo naučili nove vokalne vežbe, kako da pravimo pauzu dok govorimo,  pravilno akcentujemo i druge stvari koje nam pomažu da lepo govorimo. Često učestvujem u van nastavnim aktivnostima škole I nadam se da ću imati prilike da budem deo još ovakvih radionica – priča nam Marko.

Subotički đaci učili o kulturi govora i izražavanju

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 2208
Povezane teme

jasmina stevanović

kultura govora i izražavanja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.