Komentara: 1
Pregleda: 5177

Subotički golubari proglasili najbolje u 2014. godini

10.12.2014. u 11:38h
Izvor: Subotičke novine
Da je golubarstvo hobi, ali i sport, koji „zarazi” čoveka za ceo život, potvrdili su i ljubitelji ovih lepih ptica iz subotičkog Spartaka koji su iskoristili prvi dan decembra da sumiraju utiske u 2014. godini i proglase najbolje.
Subotički golubari proglasili najbolje u 2014. godini

Iskoristili su subotički golubari i to što je jedan od njihovih članova Zvonko Bogdan, čuveniji po dobrom glasu, među sportistima po umeću u konjičkom sportu, ali i u golubarstvu, pa ih je on i ugostio na svojem salašu, te ih, u „revijalnom” delu programa počastio muzikom i pesmom.

Na pitanje kako se oseća kao iskusni golubar, Zvonko Bogdan odgovara u svom stilu.

– Golubarstvom se bavim više od 50 godina, ali sam tek poslednjih nekoliko godina postao i ozbiljniji takmičar. Jednostavno, sada imam malo vremena i za to. Raduje me što mogu da budem član kluba kao što je Spartak, jer je reč o klubu koji ima određeni nivo i koji opstaje godinama unazad – istakao je Zvonko Bogdan.

A da je godina za ljubitelje golubova pismonoša bila uspešna potvrdio je jedan od mlađih golubara, Srđan Vukmanov.

– Kada saberemo utiske godina je bila dobra. Kod mladih golubova nas je služilo izuzetno vreme, tako da nije bilo mnogo gubitaka. Na žalost, kod starijih golubova smo imali dve teške staze, sa vremenskim nepogodama i velikim gubicima. No, ipak smo uspeli da zaokružimo takmičenje i budemo među najboljim klubovima u regiji. Drago mi je što smo i ove godine uspeli da napravimo završno okupljanje, da nagradimo najbolje, i da se lepo družimo na kraju takmičarske sezone – dodao je Vukmanov.

Među gostima je bio i Goran Mihajlović, jedan od najboljih golubara u Srbiji, koji je došao da zajedno obeleži finiš sezone sa svojim sportskim prijateljima.

– Ljubav prema golubovima gajim od kako znam za sebe, a verovatno i pre toga.  Imam kući jednu fotografiju, ni ne sećam se tog perioda, kada sam kao beba već držao golubove u ruci. Ovo je inače veoma komplikovan hobi, odnosno sport, koji iziskuje mnogo vremena i posvećenosti, a u zavisnosti od toga su i ambicije.  Drago mi je što sam imao prilike da budem sa mojim prijateljima iz Subotice, jer je ovo jedan od 2-3 najjača centra golubarstva u Srbiji – istakao je ovaj golubar iz Kljajićeva.

Rezultati, seniori, po stazama, prva staza (Kraljevo), druga staza (Kraljevo) Ibrahim Karišik, treća staza (Blace), ujedno i „Kup maršala Tita”: Nikola Crnković i Srđan Vukmanov, četvrta staza (Merdare): Zvonko Bogdan, peta staza (Merdare): Dragan Nimčević, seniori kratke staze pojedinačno: Zvonko Bogdan, seniori srednje staze pojedinačno: Miodrag Aradski, seniori ekipno kratke staze: Zvonko Bogdan, Nikola Crnković, Srđan Vukmanov, seniori ekipno srednje staze: Zvonko Bogdan, Miodrag Aradski, seniori apsolutna kategorija: Zvonko Bogdan, Nikola Crnković, Srđan Vukmanov, mladi golubovi, po stazama, prva staza (Kovačica): Zvonko Bogdan, druga staza (Kovačica): Nikola Crnković, treća staza (Kovačica): Nikola Crnković, četvrta staza (Kovačica): Antuš Šefčić, peta staza (Kovačica): Zvonko Bogdan, šesta staza (Kovačica): Srđan Vukmanov, sedma staza (Slavonski Brod): Srđan Vukmanov, ekipno prvo mesto u regiji: Srđan Vukmanov, ekipno: Srđan Vukmanov, Zvonko Bogdan, Nikola Crnković.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 5177
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.