Komentara: 0
Pregleda: 1372

Subotički grafiteri u Italiji

26.02.2010. u 09:33h
Izvor: RTV Yueco
Subotički grafiteri u Italiji

Trojica mladih grafiti umetnika iz Subotice boravće u italijanskom gradu Livornu od ponedeljka do subote 6. marta gde će učestvovati u projektu „Van Margina“. Reč je o umetničkoj omladinskoj razmeni između učesnika iz Subotice, Novog Sada i Livorna. Organizatori i partneri ove umetničke razmene su “Archi’ iz Novog Sada, Studentski kulturni centar iz Novog Sada, Udruženje “Radovi u toku” i Fondacija “Fokus” iz Subotice.

Subotički grafiteri, Miroslav Lazendić, Dejan Stojšić i Marko Božinoski učestvovaće u projektu pod nazivom "Van margina". Ovaj projekat ima za cilj da doprinese razvoju socijalne i kulturne odgovornosti mladih u borbi protiv izolacije marginalizovanih grupa u društvu.

Učesnici ovog projekta će se baviti slikama, grafičkom umetnošću i grafitima, kao sredstvom izražavanja i podsticanja da se razgovara o socijalnim nelagodnostima prisutnima u društvu. Tokom boravka u Livornu, biće organizovan seminar razmene koji će uključiti kulturne institucije iz Livorna i Novog Sada. Glavna tema će biti povezana sa prezentacijom dobre prakse socijalne inkluzije mladih ljudi.

Učesnici će imati priliku da posete i grad Firencu. Glavni nosilac projekta je italijanska mreža nevladinih organizacija Archi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1372
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.