Komentara: 11
Pregleda: 32269

Subotički "Hačiko" našao gazdu

24.01.2017. u 15:00h
Izvor: Subotica.com
Priča o vernom psu, nazvanom subotički Hačiko, koji je danima čekao svog gazdu pored njegovog bicikla, dobila je sinoć srećan epilog. Ženka po imenu Meda vraćena je gazdi Danielu Kalamicu i njegovoj porodici.
Subotički "Hačiko" našao gazdu

Naime, Meda je u Danielovoj porodici od prošle godine i veoma je vezana za gazde i decu. Znala je često da prati gazdaricu do centra i da se vrati nazad kući. Tako je bilo i prošlog četvrtka, kada je Danijel krenuo na posao, u jedno preduzeće van grada, pas je trčao po trotoaru, ali je gazda nije primetio. Tog jutra, Daniel je pao sa bicikla i povredio kuk, te je ostavio bicikl u ulici Đure Đakovića, uzeo taksi i otišao u bolnicu. U međuvremenu je Meda stigla do bicikla i uporno čekala gazdu. Gladna i promrzla nikome nije dozvolila da priđe, čak ni da joj pomogne.

Jedva je u nedelju uveče naša sugrađanka Beti Horvat uspela da je skloni sa ulice i nađe joj privremeni smeštaj. Vlasniku bicikla zalepila je poruku sa kontakt telefonom.

Subotički "Hačiko" našao gazdu

Subotički "Hačiko" našao gazdu

Hačiko je pas japanske pasmine akita, postao je poznat 1932. godine posle reportaže jednog japanskog novinara o psu, koji godinama na železničkoj stanici čeka svog pokojnog gazdu da se vrati sa posla.

Do sada je snimljeno nekoliko filmova o Hačiku, među kojima "Hačikova priča" (japan, 1987), "Hači-pseća priča" (SAD, 2009).

Za to vreme, dok je Daniel bio u bolnici, njegova supruga i troje dece videli su da nema omiljenog ljubimca, ali nisu ni slutili gde je. Mislili su da je Medu neko zgazio ili da je pobegla, a najtužniji su bili mališani koji su za nju bili jako vezani. Čim je izašao iz bolnice, Daniel je otišao do grada po bicikl, kada je video poruku  odmah se javio. Sa ljudima koji su je čuvali i aktivistima „Anime“ sreo se kod veterinara, koji je Medu pregledao i ustanovio da je sve u redu. Dirljivi susret Daniela i Mede rastopio bi i najtvrđa srca.

- Danima smo je tražili po kraju i uopšte nismo mislili da bi  mogla da bude pored bicikla. Deca su se mnogo obradovala kad se vratila – kaže kratko Danielova supruga. - Hvala svima koji su je sačuvali, mnogo smo radosni.

Subotički "Hačiko" našao gazdu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 32269
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.