Komentara: 3
Pregleda: 2512

Subotički hokejaši na travi četvrti na Evropskom kupu prvaka u dvoranskom hokeju

17.02.2015. u 16:55h
Izvor: Subotica.com
Subotički klub hokeja na travi "SparatakEV" od 13. do 15. februara učestvovao je na Evropskom kupu prvaka u dvoranskom hokeju u Bugarskom turističkom mestu Kamčia pored Varne i u konkurenciji 8 nacionalnih prvaka zauzeo četvrto mesto.
Subotički hokejaši na travi četvrti na Evropskom kupu prvaka u dvoranskom hokeju

Stariji subotičani pamte osamdesete godine kada je hokej na travi u našem gradu bio popularan. Jedini klub u ovom sportu koji danas predstavlja Suboticu ali i Srbiju je nekadašnja Elektrovojvodina, sada „SpartakEV“,  koji zbog nedostatka terena sa veštačkom travom uglavnom igra skraćenu verziju hokeja na travi, takoreći, mali hokej na terenima za  rukomet koji imaju veštačku travu.

U zimskom periodu ovaj hokej se igra u dvoranama na parketu pa je u zadnjih dvadesetak godina ovaj dvoranski hokej postao popularan i u Evropi. Evropska hokejaška federacija (EHF) je u svoj kalendar takmičenja kao pandan ligi prvaka uvela takmičenje nacionalnih prvaka svrstanih po grupama.

Subotički hokejaši na travi četvrti na Evropskom kupu prvaka u dvoranskom hokeju

Subotički hokejaši u dvoranskom hokeju su u grupi C2 i u konkurenciji prvaka Finske, Norveške, Gruzije, Jermenije, Grčke, Bugarske i Srbije zauzeli su 4. mesto. Takmičenje je održano u Bugarskom turističkom mestu Kamčia pored Varne od 13-15. februara. Subotičani su imali zapažen nastup, s obzirom da su poraze doživeli u nedostatku sreće, sa minimalnim rezultatima u potpuno izjednačenoj igri sa protivnicima, dok su zabeležene pobede  bile efikasne sa velikom gol razlikom. Na kraju  konačan plasman  i osvojeno  4.  mesto je odraz loše sreće s obzirom da je gol razlika odmah iza pobednika turnira.

KHT „SpartakEV“ je redovni učesnik ovog renomiranog EHF takmičenja,  dok je u Srbiji bez konkurencije stalni prvak, uprkos lošim uslovima za trening, koje  velikim htenjem i zalaganjem previzalaze, odlazeći povremeno na treninge u Bajmočku halu sportova.

Odlazak na ovo takmičenje rukovodstvo Subotičkog kluba je obezbedilo zahvaljujući delimično pomoći Pokrajinskog sekretarijata za sport  i učešćem samih takmičara.    

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2512
Povezane teme

hokej na travi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.