Komentara: 24
Pregleda: 7292

Subotički matematički genije Igor Engi školovanje nastavlja na Kembridžu

01.09.2022. u 11:15h
Izvor: Subotica.com
Zlatni Subotičanin Igor Engi, nakon završene Matematičke gimnazije u Beogradu, u kojoj je proglašen za đaka generacije, školovanje nastavlja na čuvenom Univerzitetu "Kembridž".
Subotički matematički genije Igor Engi školovanje nastavlja na Kembridžu

Igor Engi, izuzetno nadareni matematičar, osvajač zlatne medalje na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi, pobednik Kavkaske olimpijade, osvajač sredbrne medalje na Nordijsko-Baltičkoj olimpijadi iz fizike, đak generacije čuvene Matematičke gimnazije u Beogradu od oktobra će svoj blistavi matematički put nastaviti na Univerzitetu "Kembridž" u Britaniji. Skromno, kako to i biva kada su velike ličnosti u pitanju, poručuje da nije očekivao da će studije nastaviti baš na ovom prestižnom univerzitetu.

- Kada sam čuo da su me primili, nisam verovao da ću zaista otići na školovanje pošto nisam dobio stipendiju, a onda su mi javili da su se neke "kockice" namestile i da ću ipak otići na školovanje u Kembridž. Bilo je vrlo neočekivano, a ja sam bio veoma uzbuđen i srećan - kaže za naš portal Igor Engi.

Iako ističe da ne zna koji posao bi voleo da radi po završetku studija siguran je da će ostati na "matematičkom putu".

Znači mi što ću se školovati na Kembridžu, to je jedan od najboljih smerova za matematiku. Akademska godina počinje u oktobru, a školovanje traje 3 godine. Potom još godinu dana na master studijama - objašnjava Engi. 

Podsećamo, Igor Engi prve matematičke korake napravio je u Matematičkoj školi "GAUSS" Ljubice Kiselički, koja odavno važi za "rasadnik dobrih matematičara". Matematičku gimnaziju u Beogradu završio je kao đak generacije, a od oktobra će ovaj nadareni Subotičanin školovanje  nastaviti u Velikoj Britaniji. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 7292
Povezane teme

mladi matematičari Subotica

igor engi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.